Life

Cât de des se schimbă buretele de baie. Care sunt recomandările specialiștilor

Când trebuie să scapi, de fapt, de buretele de baie. Ce sfaturi au experții legat de folosirea acestui produs de îngrijire.
06.02.2024 | 12:10
Cat de des se schimba buretele de baie Care sunt recomandarile specialistilor
Când trebuie să scapi, de fapt, de buretele de baie. Ce sfaturi au experții legat de folosirea acestui produs de îngrijire. Sursa foto: pixels.com
ADVERTISEMENT

Cât de des se schimbă buretele de baie. Care sunt recomandările specialiștilor în privința acestuia având în vedere că este păstrat într-un mediu cu multă umiditate, în care bacteriile tind să se dezvolte extrem de repede.

Când trebuie să scapi, de fapt, de buretele de baie. Ce sfaturi au experții legat de folosirea acestui produs de îngrijire

Când trebuie să scapi, de fapt, de buretele de baie. Ce sfaturi au experții legat de folosirea acestui produs de îngrijire care intră direct în contact cu pielea. De acum vei fi mai atent la recomandările primite de la specialiști.

ADVERTISEMENT

Foarte multe gospodine știu că buretele de vase se înlocuiește odată la 2-3 săptămâni, dar care este perioada optimă pentru cel care se folosește la duș? Ei bine, în această situație lucrurile stau cu totul diferit.

Se pare că durata de păstrare este una mult mai mare, în cazul în care nu observi mucegai și bacterii. În această situație nu mai trebuie să stai deloc pe gânduri, ci trebuie să arunci imediat buretele la coșul de gunoi.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, dacă buretele de baie încă arată bine trebuie să știi că nu poate fi păstrat o veșnicie. Acesta se schimbă după ce a fost folosit 4-6 săptămâni, dar depinde foarte mult și de frecvența la care se apelează la el.

La ce riscuri se pot expune oamenii care folosesc buretele de baie

Studiile efectuate în ultimii ani arată și care sunt riscurile la care se expun oamenii care folosesc buretele de baie și mai ales, nu îl înlocuiesc la timp. Cercetările arată că acesta reprezintă un refugiu pentru activitatea bacteriană.

ADVERTISEMENT

Bureții de baie au câștigat o mare popularitate, mai ales ca ajutoare de înfrumusețare exfoliative concepute pentru a revigora pielea umană, însă pot duce la erupții cutanate sau infecții din cauza bacteriile pe care le adună.

De asemenea, dacă nu sunt depozitați corect și corespunzător pot duce la favorizarea dezvoltării de mucegai în baie. Conform health.howstuffworks.com, celulele moarte din piele care rămân pe buretele de baie sunt o hrană ideală pentru bacterii.

ADVERTISEMENT

Pentru a curăța buretele de baie specialiștii le spun oamenilor să îl lase la înmuiat într-o soluție de înălbitor, preț de câteva minute. Aceasta are puterea de a ucide bacteriile și totodată, joacă un rol uriaș în prevenirea infecțiilor.

ADVERTISEMENT