Life

La cât timp se schimbă buretele de vase, de fapt. Greșeala pe care multe persoane o fac

La cât timp se schimbă buretele de vase? Mulți nu știu acest detaliu, astfel că aleg să îl folosească chiar și luni întregi.
11.06.2023 | 18:22
La cat timp se schimba buretele de vase de fapt Greseala pe care multe persoane o fac
La cât timp se schimbă buretele de vase. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

La cât timp se schimbă buretele de vase? Acest accesoriu de bucătărie necesită o atenție sporită. Este folosit zilnic și de asemenea, ajută la curățarea tacâmurilor, dar și a veselei de care avem nevoie.

La cât timp se schimbă buretele de vase

Deși multe persoane îl folosesc și au nevoie de el, puțini știu la cât timp se schimbă buretele de vase? În primul rând este bine de știut faptul că acest obiect colectează o mulțime de bacterii. Mai rău de atât, atunci când vasele sunt spălate în chiuvetă, numeroase particule pot ajunge pe ele.

ADVERTISEMENT

Dacă în alte cazuri, viața unor obiecte poate fi prelungită, nu același lucru îl putem spune și despre buretele de vase. Chiar dacă îl pui la microunde ori îl fierbi în apă, aceste lucruri nu vor ucide niciodată toate bacteriile. Specialiștii spun că maxim 60% dintre ele ar putea dispărea, în timp ce restul rămân acolo și ne pot crea probleme în viitor.

La cât timp se schimbă buretele de vase deci? Specialiștii ne recomandă să îl schimbăm odată pe săptămână. Nu este deloc un obiect scump, drept urmare, oricine poate să facă acest lucru și să scape de toate grijile.

ADVERTISEMENT

În acest mod ne vom bucura de o masă sănătoasă și eliminăm problema bacteriilor. De asemenea, vei observa că și textura buretelui se schimbă după o săptămână, iar acesta nu va mai spăla ca la început.

La ce mai poți să folosești un burete de vase vechi

Dacă ai o mașină de spălat vase în schimb, îl poți adăuga în ea pentru o spălare completă. Dacă temperatura este una mai ridicată, buretele tău va fi și el mai curat pentru alte câteva zile. Ulterior însă, tot trebuie să îl înlocuiești. 

ADVERTISEMENT

Și totuși trebuie să arunci fiecare burete de vase? Există numeroase trucuri în care îl poți utiliza și care îți vor face viața mai ușoară. Spre exemplu, știai că buretele de vase poate fi adăugat la baza plantelor?

Acesta reține umiditatea, drept urmare, plantele tale ar avea de câștigat. De asemenea, mai poți să folosești buretele de vase și pentru curățenia prin casă. Poți curăța cu el blatul de la bucătărie și nu numai.

ADVERTISEMENT

Totodată, îl mai poți utiliza și pentru curățarea toaletei, ori pentru curățarea căzii. Șoferii obișnuiesc să se folosească de el atunci când vor să îți curețe jantele de la mașină, deci practic acestea poate fi refolosit cu ușurință.

ADVERTISEMENT