Life

Cât de mare a fost cel mai mare fulg de nea văzut vreodată. Dimensiunea lui este ireală

Ce dimensiuni a avut cel mai mare fulg de nea pe care l-au văzut oamenii, vreodată. Iarna care a intrat în istorie din cauza condițiilor meteo extreme
25.12.2023 | 20:29
Cat de mare a fost cel mai mare fulg de nea vazut vreodata Dimensiunea lui este ireala
Ce dimensiuni a avut cel mai mare fulg de nea Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Din păcate, în ultima vreme, zăpada este din ce în ce mai rară în sezonul rece. Schimbările climatice și-au pus amprenta asupra fenomenelor meteo și au făcut ca ninsorile să fie aproape inexistente. Însă, cu ani în urmă, stratul de zăpadă era atât de mare, încât aproape că măsura și un metru.

Iarna care a rămas în istorie datorită zăpezii abundente

Cu toții știm cum se formează fulgii de zăpadă. De cele mai multe ori, atunci când trebuie să îi descriem, ne referim la ei ca la niște cristale de zăpadă.

ADVERTISEMENT

Tehnologia din ultima vreme a avansat foarte mult. Drept dovadă, obiectivele camerelor foto surprind în detaliu structura fulgilor de nea.

Recent, mai multe imagini apărute în mediul online au confirmat faptul că fulgii de zăpadă au forma hexagonală. Dacă asupra formei s-a lămurit toată lumea, nu mulți știu, însă, care este dimensiunea unui fulg de nea.

ADVERTISEMENT

Ei bine, fulgii denea nu au o dimensiune minimă și maximă. Formarea lor diferă în funcție de condițiile meteo. Și, totuși, până acum, s-a aflat care a fost cel mai mare fulg de nea.

Ce dimenisiuni a avut cel mai mare fulg de nea

În iarna anului 1887, mai exact, pe 27 ianuarie, în Montana, Statele Unite ale Americii s-a înregistrat o furtună extrem de puternică. Tot atunci, un fermier din zonă a spus că fulgii de zăpadă care au căzut au mai imenși. Mai exact, ”mai mari decât oalele de lapte”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT

Potrivit celor de la Guinness World Record, fulgii de nea de atunci au fost ireal de mari. În urma unor măsurători, s-a ajuns la concluzia că aveau până la 20 de centimetri grosime și 38 de centimetri lățime.

Vestea privind cel mai mare fulg de zăpadă a făcut înconjurul lumii. Asta se pare că l-a determinat pe Dr. Kenneth Libbrecht să facă anumite cercetări și precizări pentru a lămuri pe toată lumea.

ADVERTISEMENT

Dr. Libbrecht a fost expert în cristale de zăpadă și a precizat că este o diferență enormă între cristale și fulgi de nea. Cele două concepte se diferențiază tocmai prin modul de formare.

Potrivit lucrărilor și teoriilor lansare de el, se pare anumite temperaturi duc la formarea anumitor tipuri de cristale de zăpadă. Tocmai de aceea, niciodată nu vor există mai multe cristale de zăpadă similare ca și structură.

ADVERTISEMENT