News

Cum va fi vremea de sărbători. Un ciclon polar lovește România și ar putea aduce un Crăciun cu multă zăpadă

Cum va fi vremea de sărbători. Temperaturile vor scădea semnificativ și sunt șanse mari să ningă de Crăciun, spun meteorologii.
18.12.2023 | 08:53
Cum va fi vremea de sarbatori Un ciclon polar loveste Romania si ar putea aduce un Craciun cu multa zapada
Cum va fi vremea de sărbători. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea de sărbători. Meteorologii aduc vești excelente pentru cei care așteaptă un Crăciun cu zăpadă, așa cum era „pe vremuri”. Care sunt șansele să ningă în preajma sărbătorilor de iarnă?

Cum va fi vremea de sărbători

Luna decembrie 2023 a fost diferită în comparație cu aceeași perioadă din anii precedenți, când vremea amintea, mai degrabă, de sosirea sărbătorilor pascale. În acest an, temperaturile au fost mult mai scăzute.De altfel, au fost specifice lunilor de iarnă.

ADVERTISEMENT

Totodată, ninsorile și-au făcut deja apariția în mai multe zone ale țării. Chiar dacă în anumite regiuni au fost doar câteva fulguieli, iarna a dat semne că își intră în drepturi. Este foarte probabil ca sărbătorile să aducă, din nou, ninsori, mai ales în zona montană.

Deși în următoarele trei zile vor fi temperaturi mult mai ridicate decât normalul lunii decembrie, situația se va schimba. Temperaturile vor scădea considerabil de la jumătatea acestei săptămâni. Meteorologii spun că un ciclon polar va lovi România.

ADVERTISEMENT

„Așteptăm de la jumătatea săptămânii o pătrundere rece, ciclonul polar dinspre Oceanul Atlantic. Din nou un alt ciclon sau un nou ciclon care urmează să afecteze mare parte continentului.

În jumătatea de nord a țării aerul acesta foarte rece se manifestă mai ales în straturile mai înalte, deci mai ales la munte. Este posibil ca sfârșitul de săptămână sau chiar perioada de Crăciun să aducă o vreme mai rece”, a transmis directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Florina Georgescu, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Vreme schimbătoare în preajma Revelionului

Cu toate acestea, meteorologul spune că nu se știe dacă stratul de zăpadă va fi neapărat consistent, având în vedere ploile din ultima săptămână. Totodată, de Revelion, vremea va fi schimbătoare, urmând să fie variații de la o zi la alta.

„Episodul pe care îl așteptăm acum posibil să aducă precipitații. Mai ales pe partea de vest, de nord, de centru a teritoriului. (…) Vor fi variații de la o zi la alta, vor fi precipitații mai consistente în centru. Acum totul depinde de cât de mult se lasă acel ciclon dinspre nordul Europei, cât de mult coboară înspre țara noastră.

ADVERTISEMENT

În cazul în care masa de aer rece va reuși să ajungă și pe partea de sud a țării, posibil și pe aici precipitații mai puțin importante decât în celelalte regiuni, dar și temperaturi ceva mai scăzute decât cele pe care le anticipăm.”, a adăugat meteorologul.

ADVERTISEMENT