Tu știi cât poți să ții carnea de pui în frigider? Specialiștii recomandă un anumit timp, mai ales dacă aceasta nu a fost gătită. În caz contrar, riști ca bacteriile să contamineze alimentul și chiar te poți îmbolnăvi.
Te-ai întrebat vreodată cât poți să ții carnea de pui în frigider? Dacă nu este păstrat în condiții optime, acest aliment poate deveni o sursă de boli alimentare. Cei mai mulți oameni aleg să-l țină la frigider, dar fac o mare greșeală atunci când vine vorba de perioada de păstrare.
Astfel, specialiștii de la Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite au dezvăluit cât poți să ții carnea de pui la frigider. Este vorba doar de 1-2 zile, iar acest lucru se aplică și pentru curcan sau alte păsări.
În cazul în carnea de pui a fost gătită în prealabil, atunci poate fi păstrată în frigider chiar și trei patru zile. Este foarte important ca alimentul să fie depozitat la o temperatură mai mică de patru grade Celsius, pentru a evita apariția bacteriilor.
De altfel, este la fel de important ca puiul să fie într-un recipient închis, care să nu permită ca sucul care se lasă din carne să se scurgă și să contamineze și alte alimente. La fel este și în cazul cărnii gătite. Aceasta trebuie păstrată într-un vas ermetic.
În cazul în care nu îți dorești să gătești imediat carnea de pui, atunci cel mai sigur este să îl ții în congelator. Dacă este tăiat în bucăți mic și congelat, acest produs poate să reziste chiar și nouă luni. De asemenea, puiul întreg se păstrează chiar și un an, iar cel fiert 2-6 luni, scrie heatline.com.
Dacă nu ai știut cât rezistă carnea de pui în frigider și aceasta s-a stricat, este foarte ușor să-ți dai seama. În primul rând, trebuie să verifici data de expirare. Dacă termenul este depășit, nu mai este deloc sigur să o consumi.
Totodată, dacă puiul crud a început, deja, să-și schimbe culoarea, atunci nu mai este bun pentru mâncat. Se aplică și în cazul cărnii care a fost gătită în prealabil. În plus, mirosul este un indicator foarte bun.
Dacă simți un miros ce se aseamănă cu cel al amoniacului, tot ce ți-a mai rămas de făcut este să arunci tot. Dacă puiul a fost marinat sau condimentat, va fi dificil să-ți dai seama. Nici carnea cu textură prea moale nu mai este bună.