Life

Cât poți să ții carnea de pui în frigider. Riști să te îmbolnăvești dacă nu respecți asta

Cât poți să ții carnea de pui în frigider. Nu trebuie să treacă prea multe zile înainte să o gătești dacă nu vrei să o congelezi.
08.05.2023 | 19:51
Cat poti sa tii carnea de pui in frigider Risti sa te imbolnavesti daca nu respecti asta
Cât timp poți să ții carnea de pui în frigider. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Tu știi cât poți să ții carnea de pui în frigider? Specialiștii recomandă un anumit timp, mai ales dacă aceasta nu a fost gătită. În caz contrar, riști ca bacteriile să contamineze alimentul și chiar te poți îmbolnăvi.

Cât poți să ții carnea de pui în frigider? Nu trebuie să treacă mai mult timp

Te-ai întrebat vreodată cât poți să ții carnea de pui în frigider? Dacă nu este păstrat în condiții optime, acest aliment poate deveni o sursă de boli alimentare. Cei mai mulți oameni aleg să-l țină la frigider, dar fac o mare greșeală atunci când vine vorba de perioada de păstrare.

ADVERTISEMENT

Astfel, specialiștii de la Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite au dezvăluit cât poți să ții carnea de pui la frigider. Este vorba doar de 1-2 zile, iar acest lucru se aplică și pentru curcan sau alte păsări.

În cazul în carnea de pui a fost gătită în prealabil, atunci poate fi păstrată în frigider chiar și trei patru zile. Este foarte important ca alimentul să fie depozitat la o temperatură mai mică de patru grade Celsius, pentru a evita apariția bacteriilor.

ADVERTISEMENT

De altfel, este la fel de important ca puiul să fie într-un recipient închis, care să nu permită ca sucul care se lasă din carne să se scurgă și să contamineze și alte alimente. La fel este și în cazul cărnii gătite. Aceasta trebuie păstrată într-un vas ermetic.

În cazul în care nu îți dorești să gătești imediat carnea de pui, atunci cel mai sigur este să îl ții în congelator. Dacă este tăiat în bucăți mic și congelat, acest produs poate să reziste chiar și nouă luni. De asemenea, puiul întreg se păstrează chiar și un an, iar cel fiert 2-6 luni, scrie heatline.com. 

ADVERTISEMENT

Cum poți să-ți dai seama că s-a stricat carnea de pui

Dacă nu ai știut cât rezistă carnea de pui în frigider și aceasta s-a stricat, este foarte ușor să-ți dai seama. În primul rând, trebuie să verifici data de expirare. Dacă termenul este depășit, nu mai este deloc sigur să o consumi.

Totodată, dacă puiul crud a început, deja, să-și schimbe culoarea, atunci nu mai este bun pentru mâncat. Se aplică și în cazul cărnii care a fost gătită în prealabil. În plus, mirosul este un indicator foarte bun.

ADVERTISEMENT

Dacă simți un miros ce se aseamănă cu cel al amoniacului, tot ce ți-a mai rămas de făcut este să arunci tot. Dacă puiul a fost marinat sau condimentat, va fi dificil să-ți dai seama. Nici carnea cu textură prea moale nu mai este bună.

ADVERTISEMENT