Life

Cât timp trebuie să lași la marinat carnea de pui sau de porc. Multe gospodine fac o greșeală uriașă

Cât timp trebuie să lași la marinat, de fapt. Ce reguli sunt în ceea ce privește carnea de pui sau de porc. Multe gospodine fac o greșeală uriașă.
18.12.2022 | 14:34
Cat timp trebuie sa lasi la marinat carnea de pui sau de porc Multe gospodine fac o greseala uriasa
Cât timp trebuie să lași la marinat carnea de pui sau de porc. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cât timp trebuie lăsată la marinat carnea de pui sau de porc. Există o greșeală pe care o fac multe gospodine.

Cât timp trebuie să lași la marinat carnea, de fapt

Marinarea cărnii poate fi un truc foarte simplu pentru gospodine, pentru a avea o masă delicioasă și aparte.

ADVERTISEMENT

Totuși, este foarte important să acordăm atenție acestui proces pentru că putem să ruinăm masa și carnea dacă nu știm regulile după care trebuie să marinăm carnea de pui sau de porc.

Un lucru foarte important în acest caz este timpul în care lăsăm carnea la marinat. Acesta diferă în funcție de tipul de carne pe care îl am ales.

ADVERTISEMENT

De exemplu, pentru carnea de pui, timpul de marinare nu trebuie să fie mai mare de patru ore și mai mic de două ore.

Pentru carnea de porc este valabil același interval de marinare. În ceea ce privește carnea de vită, oaie sau miel, aceasta trebuie ținută mult mai mult la marinat, anume între patru și șase ore.

ADVERTISEMENT

Tocmai pentru că scopul marinarii este să fragezească bucata de carne pe care vrem să o gătim, atunci trebuie să ținem cont de faptul că este nevoie de un timp mai îndelungat pentru aceasta, așa că ar fi ideal să ne pregătim dinainte cu câteva ore.

Ce ingrediente nu trebuie să lipsească când pui carnea la marinat

Ingredientele care nu trebuie să lipsească sub nici o formă din marinadă sunt uleiul de măsline, usturoiul ceapa și condimentele.

ADVERTISEMENT

De nelipsit sunt sarea și piperul, dar aici poți să îți lași imaginația să zburde și să folosești ceea ce îți place ție: de la sos de soia, la cimbru, ghimbir, fulgii de ardei iute sau usturoi.

Mai putem folosi inclusiv băuturi alcoolice, de la vinul alb la cel roșu, sau chiar și bere, ori zeamă lămâie sau oțet.

Un alt truc folositor în bucătărie este să crestezi carnea de pui și de porc pentru ca sosul  să pătrundă mai bine și să aibă un gust chiar și mai bun.

De asemenea, dacă vrei să gătești această carne pe grătar ar fi bine să nu pui și o cantitate mare din marinada în care a stat pentru că poți să obții un gust care nu este pe placul tău.

ADVERTISEMENT