Life

Cât se țin, de fapt, ardeii umpluți la cuptor. Doar așa ies foarte gustoși

Ardeii umpluți se numără printre bucatele tradiționale românești foarte delicioase. Preparatul culinar iese perfect dacă știi care este timpul ideal pentru gătire.
23.08.2022 | 22:54
Cat se tin de fapt ardeii umpluti la cuptor Doar asa ies foarte gustosi
Ardei umpluți, un preparat delicios. Care este timpul ideal pentru gătire. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cât se țin, de fapt, ardeii umpluți la cuptor. Doar așa ies foarte gustoși și cu siguranță, invitații vor cere și a doua porție. Artiștii culinari știu cele mai bune secrete, mai ales că totul ține de ingredientele de calitate și de pregătirea în sine.

Ardei umpluți, un preparat delicios. Care este timpul ideal pentru gătire

Ardeii umpluți sunt savuroși, delicioși și foarte gustoși. Pontul pentru a ieși ca la carte ține de timpul de pregătire, care deși este unul destul de mare va merita, numaidecât. Mai exact, rețeta este gata în peste 75 de minute. La cuptor stau 15 minute!

ADVERTISEMENT

Ingrediente:

  • 500 grame de carne tocată de vită
  • 500 de grame de ciuperci
  • 100 grame de ceafă afumată de porc
  • 12-14 ardei de culoare galbenă
  • 3-4 roșii
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui sau untură
  • 2 ouă
  • 2 cepe de dimensiuni potrivite
  • 2 morcovi
  • 2 pahare de vin parfumat
  • 1 pahar de smântână
  • 1 pahar de bulion de roșii
  • 1 pahar de orez
  • miez de nucă, opțional
  • sare, piper și alte condimente (foi de dafin, cimbru).

Mod de preparare ardei umpluți la cuptor. Pașii de urmat:

  1. Legumele se spală, se curăță și se taie în dimensiuni potrivite
  2. Orezul se spală în trei rânduri de apă rece, iar ouăle se bat într-un castron separat
  3. Ceapa tăiată solzișori se pune la călit într-o cratiță încăpătoare, apoi se adaugă carnea și morcovii
  4. În clipa în care carnea își schimbă culoarea se oprește focul și se lasă la răcit
  5. Peste umplutura obținută se adaugă și restul ingredientelor
  6. Se unge un ceaun cu ulei sau untură și se umplu ardeii cu compoziția de mai sus
  7. Capacul se înlocuiește cu câte o felie de roșie ca să nu cadă umplutura
  8. Ardeii se așază frumos în ceaun, iar printre ei se pun felii de afumătură, roșii, sare și piper
  9. Se toarnă vinul, supa de ciuperci, bulionul de roșii și apa
  10. Se acoperă totul cu un capac și se lasă pe aragaz la fiert pentru aproximativ o oră
  11. Când începe totul să bulbucească se oprește focul
  12. Se dă oala la cuptor pentru ultimele 15 minute
  13. Ardeii umpluți sunt gata atunci când sunt rumeniți foarte frumos deasupra
  14. Sosul trebuie să fie scăzut atunci când mâncarea tradițională este perfectă pentru a fi savurată
  15. Poftă bună!
ADVERTISEMENT