Life

Cât te costă să faci Revelionul la o pensiune din Maramureș. Prețurile sunt piperate

De câți bani ai nevoie să sărbătorești Revelionul la o pensiune din județul Maramureș. Prețurile nu sunt pentru orice buzunar.
11.10.2023 | 19:36
Cat te costa sa faci Revelionul la o pensiune din Maramures Preturile sunt piperate
Ce poți face de Revelion în Maramureș. Sursa foto: Booking.com, Cazare Maramureș, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mai sunt doar trei luni până când vom intra în perioada sărbătorilor de iarnă, pe care cu siguranță cu toții ni le dorim a fi magice. Frumusețea lor este redată și de un decor specific, iar în Maramureș nu dai greș dacă vei alege să petreci aici Revelionul. Noaptea dintre ani se va simți ca în vremurile copilăriei, dar și bugetul trebuie să fie consistent.

Câți bani îți trebuie pentru un Revelion în Maramureș

Mulți români au început deja să-și facă rezervări la pensiuni pentru Revelion. La munte sunt cele mai căutate locuri de cazare pentru o astfel de perioadă. Turiștii le aleg pentru că petrecerile de aici și tradițiile se simt mai intens, iar peisajul de care au parte le redă sentimentul de sărbătoare, mai ales dacă ninge.

ADVERTISEMENT

Maramureșul este una dintre zonele printre cele mai frecventate de Crăciun sau de Revelion. Locul este de-a dreptul mirific, iar tradițiile sunt respectate cu strictețe. Proprietarii de pensiuni și hoteluri au pregătit deja numeroase oferte pentru a ademeni cât mai mulți vizitatori.

În Maramureș de Revelion vei avea ce să faci. În primul rând, vei vedea o serie de tradiții dintre cele mai vechi, precum: umblatul cu capra, umblatul cu ursul, umblatul cu calul, uratul sau dansuri ale oamenilor locului acoperiți cu măști pe față.

ADVERTISEMENT

În al doilea rând, vei gusta din mâncare ardelenească, băuturi tari, precum horinca, vei putea merge și la schi după petrecerea nopții dintre ani și, dacă vremea va fi prielnică, te vei putea bucura de o plimbare cu faimoasa mocănița, singurul tren cu abur din lume.

Ce oferte au pregătit proprietarii de pensiuni și hoteluri în Maramureș, pentru Revelion

Sute de pensiuni și de hoteluri se găsesc în Maramureș pentru Revelion. Dacă vei dori să te cazezi la ele, află că portofelul trebuie să fie plin cu bani, mai ales dacă vei merge cu întreaga familie. Pentru un sejur de patru sau cinci nopți prețurile pornesc de la 375 de lei sau peste 400 de lei de persoană/noapte.

ADVERTISEMENT

Un grup de persoane poate achita pentru un Revelion în Maramureș pentru un sejur de 4 sau 5 nopți suma totală de 32.400 de lei. Din aceasta, 30% va fi solicitată ca un avans, procentul fiind și o garanție a prezentării la fața locului.

De altfel, în sumele percepute, proprietarii de pensiuni și de hoteluri includ și masa, micul dejun și cina, o plimbare cu căruța trasă de cai, relaxare în ciubere cu apă dulce și sărată încălzite, parcare, internet sau ustensile de înfrumusețare, precum uscătorul de păr, potrivit turist.info.ro

ADVERTISEMENT

Atenție atunci când vă faceți rezervarea! Analizați cu atenție locurile de cazare și site-urile unde le găsiți, deoarece riscați să cădeți într-o capcană. Există posibilitatea ca unele să nu fie și în realitate, fiind postate pe internet doar ca să vă retragă banii de pe carduri.

ADVERTISEMENT
Tags: