Life

Destinaţiile perfecte pentru cei care vor un Revelion de vis. Localităţile din România cu linişte şi peisaje superbe de iarnă

Localitățile din România unde poți să-ți petreci noaptea dintre ani. În aceste locații poți avea un Revelion de poveste.
10.12.2022 | 15:42
Destinatiile perfecte pentru cei care vor un Revelion de vis Localitatile din Romania cu liniste si peisaje superbe de iarna
Destinațiile din România ideale pentru petrecerea Revelionului. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Petrecerile de Revelion și mesele îmbelșugate sunt o adevărată tradiție pentru români. Dacă încă nu ai ales o destinație pentru a sărbători trecerea dintre ani, trebuie să știi că România este foarte ofertantă din acest punct de vedere.

Destinațiile ideale pentru Revelion

România este o țară foarte ofertantă din punct de vedere turistic, cu locații care mai de care mai frumoase și spectaculoase, atât în timpul anului, dar mai ales în noaptea de Revelion.

ADVERTISEMENT

Dacă nu vrei să fii acasă în această seară specială, încă mai ai timp să faci o rezervare în una dintre aceste destinații. Brașovul este una dintre cele mai căutate destinații de la noi din țară, iar perioada de iarnă nu este o excepție, din contră, adună tot mai mulți turiști.

Pe de altă parte, Sinaia este o destinație ideală pentru Revelion. Domeniul de schi este format din 14 pârtii, iar restaurantele din zonă sunt la fel de numeroase. Totodată, vizita într-un astfel de loc nu ar fi completă fără trecerea pe la Castelul Peleș, Castelul Pelișor, precum și celelalte atracții ale stațiunii.

ADVERTISEMENT

Maramureșul este superb tot anul, totuși locațiile pitorești numai bune de văzut pe parcursul iernii sunt Cavnic, Borșa, Vișeul de Sus, Ocna Șugatag sau Moisei.

Clujul nu găzduiește doar festivalul Untold, dar reprezintă și destinația perfectă pentru Revelion. Fie că servești masa la unul dintre restaurantele cu preparate tradiționale sau vei merge în piețele mari unde se organizează evenimente, cu siguranță vei găsi ceva de făcut. De asemenea, și în Piața Mare din Sibiu se organizează un concert în aer liber.

ADVERTISEMENT

Localitățile din România unde îți poți petrece noaptea dintre ani

Iar dacă ești genul de persoană care vrea să stea departe de agitația orașului și preferi o locație mai liniștită, mai multe localități din România îndeplinesc criteriul.

În perioada de iarnă, Delta Dunării este o adevărată oază de liniște, iar ca modalități de petrecere a timpului liber există opțiunea plimbărilor cu barca sau a patinoarelor.

ADVERTISEMENT

Alte localități ce merită vizitate sunt: Cârțișoara, Pojorâta, Stâna de Vale și Arieșeni.