Life

Cât timp îți poți lăsa câinele singur acasă. Obiceiul care poate afecta starea de sănătate a animalului tău de companie

Cât timp poți să-ți lași acasă câinele de unul singur. Acest obicei pe care îl au mulți oameni poate să afecteze starea de sănătate a acestuia.
09.06.2023 | 18:59
Cat timp iti poti lasa cainele singur acasa Obiceiul care poate afecta starea de sanatate a animalului tau de companie
Ce trebuie să știi dacă ești nevoit să lași câinele singur. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cât timp îți poți lăsa câinele acasă, de fapt. Este un obicei pe care-l au mulți oameni și care îi afectează foarte mult pe patrupezi.

Ce trebuie să știi dacă ești nevoit să lași câinele singur

Câinii au nevoie de destul de multă atenție și de stimulare fizică și mentală, așa că au nevoie de stăpânii lor cea mai mare parte din timp.

ADVERTISEMENT

Un expert canin pe nume Adem Fehmi a explicat că animalele pot fi lăsate singure doar patru ore. În caz contrar, sănătatea mentală a animalului este afectată.

“În mod ideal, ar trebui să căutăm să nu ne lăsăm câinii adulți singuri mai mult de patru ore”, a declarat Adem pentru Mirror.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că cei mai mulți oameni care au un câine lucrează la birou, aceștia sunt plecați câte opt ore de acasă. Acest lucru nu este deloc recomandat pentru stăpânii de câini.

Cât timp îți poți lăsa câinele singur acasă

De asemenea, expertul a mai precizat că pentru cățeluși, timpul este scurtat chiar la jumătate. Unii dintre ei ar putea rezista singuri numai o oră.

ADVERTISEMENT

“Pentru câinii mai tineri, s-ar putea să reușească doar între o oră și două ore. Nu numai că, probabil, câinele dvs. va avea nevoie să meargă la toaletă după această perioadă de timp.

Câinii sunt mamifere sociale și au nevoie de companie, precum și de stimulare mentală și fizică pe tot parcursul zilei.”

ADVERTISEMENT

De asemenea, expertul a atras atenția asupra faptului că ar trebui să găsim o persoană care să stea cu câinele dacă este singur acasă. Sunt inclusiv persoane care sunt plătite să facă acest lucru.

Desigur sunt și hoteluri pentru câini unde trebuie să lăsăm animalele dacă plecăm pentru o perioadă mai lungă de timp.

Ce mai putem face pentru a-i ține pe câini ocupați atunci când suntem plecați de acasă este să folosim jucăriile care dispersează mâncare.

ADVERTISEMENT