News

Cătălin Cherecheş avea la el mii de euro şi o carte de identitate italiană când a fost prins. Cum explică ministrul Predoiu rănile de pe faţa primarului

Cătălin Cherecheş apare cu mai multe răni la faţă într-o fotografie care i-a fost făcută după ce a fost prins de poliţiştii germani.
29.11.2023 | 14:01
Catalin Chereches avea la el mii de euro si o carte de identitate italiana cand a fost prins Cum explica ministrul Predoiu ranile de pe fata primarului
Cătălin Cherecheş a fost prins marţi seara, la Augsburg
ADVERTISEMENT

Poliţia bavareză a publicat miercuri bunurile găsite la percheziţia asupra lui Cătălin Cherecheş, prins marţi seara la Augsburg. În timpul intervenţiei, primarul municipiului Baia Mare a fost rănit ușor în zona bărbiei şi feței, fiind ulterior imobilizat.

Cătălin Cherecheş a încercat să scape de legitimare

La percheziţii, asupra lui Cătălin Cherecheş s-au găsit cartea de identitate emisă de statul român, dar pe care nu a prezentat-o la punctul de trecere a frontierei Petea, unde a folosit de cartea de identitate a vărului său, dar şi o carte de identatitate emisă de statul italian.

ADVERTISEMENT

De asemenea, polițiștii au găsit asupra lui Cherecheş aproape 3.500 de euro, bani românești (echivalentul a 320 de euro) şi forinți (echivalentul a 150 de euro).

Sumele de bani găsite asupra lui Cătălin Cherecheş
Sumele de bani găsite asupra lui Cătălin Cherecheş

În fotografia pe care polițiștii germani i-au făcut-o la momentul prinderii, primarul fugar apare cu răni pe față și cu urme de sânge, explicația oficială a autorităţilor din Bavaria fiind că a încercat să opună rezistență.

ADVERTISEMENT

De altfel, însuşi ministrul de interne, Cătălin Predoiu, a fost întrebat cu privire la aspect. “Am văzut poza, sunt informaţii care urmează să parvină de la poliţiştii germani. Conform informaţiilor preliminare pare că a fost o vătămare în cursul încercării de a scăpa de legitimare, practic o lovire în timpul fugii, nu neapărat de către poliţişti.

Nu ştim exact în acest moment, nu vreau să comentez, dar vom afla informaţii, vor fi date publicităţii de către poliţie. (…) N-am aflat de cunoştinţe şi nu văd de ce va fi o problemă a Poliţiei Române şi a Poliţiei Germane. Dacă omul a fugit, s-o fi lovit în această fugă, nu ştiu exact, vom vedea.

ADVERTISEMENT

Nu ştiu ce vină au poliţiştii sau dacă apar astfel de leziuni în timpul unei reţinerii în care se opune rezistenţă. De principiu vorbesc, nu sugerez nimic în acest caz. Nu ştim în acest moment”, a declarat Predoiu.

Cătălin Cherecheş cu răni pe faţă, după ce a fost prinsFoto: Facebook
Cătălin Cherecheş cu răni pe faţă, după ce a fost prins
Foto: Facebook

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a declarat miercuri că o instanță din Germania urmează să stabilească momentul când Cătălin Cherecheş va fi predat autorităților române.

ADVERTISEMENT

Primarul municipiului Baia Mare, condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară, a fost prins de poliţişti la Augsburg. Surse din anchetă afirmă că acesta a fost ajutat de o mătuşă şi intenţiona să fugă din Germania.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
"Discriminare fără precedent!" / "Umilitor!" Reacție la nivel înalt din Rusia
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară...
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară româncă din SUA explică la ce să ne așteptăm
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Pericool la graniță: Dacă Ucraina cade, urmează Moldova
Pericool la graniță: Dacă Ucraina cade, urmează Moldova
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura...
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura șansă a fost să-L simt pe Dumnezeu”