News

Cătălin Cherecheș, convins că a fost condamnat din cauza relației cu Elena Udrea: ”Cineva s-a supărat”. Pe cine trebuia să toarne la DNA fostul primar

Cătălin Cherecheș ar fi refuzat să formuleze denunț penal împotriva a doi lideri politici importanți. Drept urmare, susține fostul primar, a ajuns să aibă el însuși dosar la DNA.
29.11.2023 | 13:48
Catalin Chereches convins ca a fost condamnat din cauza relatiei cu Elena Udrea Cineva sa suparat Pe cine trebuia sa toarne la DNA fostul primar
Cătălin Cherecheș a fugit în ziua condamnării și a fost capturat în străinătate, exact precum Elena Udrea. În urmă cu zece ani, cei doi se afișau împreună la petreceri / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cătălin Cherecheș a fost convins până în ultima zi că dosarul DNA în care a fost condamnat a fost unul fabricat la comandă, iar motivul pentru care a ajuns în această situație este că nu a vrut să ”toarne” câteva nume mari din lumea politică.

Cherecheș susține că a fost pus să-i toarne pe Gabriel Oprea și Elena Udrea

”Am făcut bine că nu am acceptat propuneri otrăvite, să fac denunțuri, să fac rău unor oameni, pentru că onoarea ți-o construiești într-o viață și o pierzi într-o clipă”, a declarat Cătălin Cherecheș, cu doar câteva ore înainte să fugă din România, într-o postare video pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Primarul municipiului Baia Mare a fost convins până în ultimul moment că întregul dosar i-a fost înscenat, din cauza faptului că nu a turnat alți ”pești mai mari” din lumea politică.

Cherecheș i-a și nominalizat pe cei despre care i s-ar fi cerut să facă denunțuri: foștii miniștri Gabriel Oprea și Elena Udrea. În 2013, ex-blonda de la Cotroceni se afișase de mai multe ori cu tânărul primar de la Baia Mare, care avea doar 35 de ani, alimentând zvonurile că între ei ar fi mai mult decât o relație de prietenie.

ADVERTISEMENT

La 35 de ani, primarul din Baia Mare a intrat în grațiile Elenei Udrea

Într-un interviu acordat publicației ”Ziua Bună, Maramureș”, în urmă cu 10 ani, Cătălin Cherecheș a declarat explicit că dosarul de la DNA a fost legat de subiectul ”Elena Udrea”.

”După prezența doamnei Udrea în Baia Mare, am senzația că cineva s-a supărat”, a declarat Cherecheș pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Elena Udrea a venit de mai multe ori în Baia Mare, iar în perioada în care era ministru al dezvoltării a semnat pentru alocarea a 20 de milioane de euro, din fonduri europene, pentru acest oraș. În mai 2013, ea a participat la un banchet de clasa a XII-a, unde Cătălin Cherecheș, care a invitat-o la dans. De asemenea, în septembrie 2013, Udrea s-a întors la Baia Mare, tot la invitația lui Cătălin Cherecheș, la Sărbătoarea Castanelor. Primarul a așteptat-o cu flori și i-a dăruit o pernă cu lavandă.

Ulterior, Cherecheș a recunoscut că Elena Udrea ”este o femeie frumoasă, hotărâtă, puternică și inteligentă”, însă a respins ipoteza că ar avea o idilă cu fostul ministru.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, în iunie 2013, fostul senator Corneliu Vadim Tudor înainta ipoteza că Elena Udrea și Cătălin Cherecheș aveau de patru luni o relație amoroasă.

Cătălin Cherecheș: ”Niciodată nu voi face un denunț penal”

Întrebat de reporterii maramureșeni dacă Elena Udrea este sursa problemelor lui Cătălin Cherecheș, fostul edil și-a nuanțat ideea: ”Noi, în Maramureș, suntem gazde foarte bune și ospitalieri și cred că acest lucru poate a supărat. Doamna Udrea s-a simțit foarte bine la noi, în Maramureș. (…)

Dar eu sunt omul care niciodată nu va face un denunț penal. Indiferent ce se întâmplă, eu nu sunt un delator. Se știe cam ce relaționări am avut la nivel politic înalt, dar eu sunt un bărbat care respect onoarea”, a declarat Cătălin Cherecheș, în 2013.

Fostul edil, recunoscător Elenei Udrea

Întrebat direct, pe cine i s-a cerut să toarne, Cherecheș a dat două nume: Elena Udrea și Gabriel Oprea (șeful partidului din care Cherecheș făcea parte).

”Înțeleg că am fost într-un parteneriat politic cu Gabriel Oprea, înțeleg că doamna Udrea a fost cea care, din perspectiva Ministrului Dezvoltării, a ajutat foarte mult Baia Mare. Din păcate pentru cei mânați de ură, nu am să spun decât lucruri frumoase despre aceștia doi.

Ei sunt cei care au avut, la nivel înalt, tangență cu mine în mod direct și, oricum, din punctul meu de vedere, ușa pentru astfel de lucruri este absolut închisă. Nu voi spune minciuni despre cineva, nu voi face denunțuri. Chiar despre oamenii care îmi fac rău”, a mai spus Cătălin Cherecheș.

După zece ani, Cătălin Cherecheș a fost condamnat pentru luare de mită și a fost prins în Germania, după ce reușise să fugă din România. În aprilie 2022, Elena Udrea a fost și ea condamnată, în dosarul Gala Bute. De asemenea, ea a fost capturată în Bulgaria și extrădată în țară. Gabriel Oprea a fost trimis în judecată în cazul morții polițistului Bogdan Gigină, însă a fost achitat.

ADVERTISEMENT
Tags:
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de...
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de femeia care a spus: „L-am luat pe Adi care era nimeni, nimic”
"Cea mai frumoasă femeie din România" și soțul ei au pierdut zeci de mii de euro. "A fugit din țară!"
Averea descoperită în bagajul de cală al unui bărbat, în Aeroportul Henri Coandă....
Averea descoperită în bagajul de cală al unui bărbat, în Aeroportul Henri Coandă. Românul se întorcea din Spania. FOTO
Divorț cu scandal! Soția îl amenință, după ce fotbalistul nu i-a mai dat...
Divorț cu scandal! Soția îl amenință, după ce fotbalistul nu i-a mai dat bani ca să-și cumpere apartament
VIDEO Autostrada Moldovei - prima autostradă a României pe care se lucrează integral....
VIDEO Autostrada Moldovei - prima autostradă a României pe care se lucrează integral. Autoritățile însă avertizează
Cum a fost descoperită povestea de iubire dintre profesorul de sport din Ploieşti...
Cum a fost descoperită povestea de iubire dintre profesorul de sport din Ploieşti şi adolescenta de 14 ani. Cei doi aveau o relaţie de anul trecut
Cum sunt tratați românii la o școală din Ungaria. Un vlogger din România...
Cum sunt tratați românii la o școală din Ungaria. Un vlogger din România a filmat totul VIDEO
A plătit 90.000 de euro pentru o datorie de 100 de euro. Cum...
A plătit 90.000 de euro pentru o datorie de 100 de euro. Cum s-au folosit trei români din Spania de alți patru conaționali
Ce cuplu a câștigat show-ul Power Couple de la Antena 1. Nimeni nu...
Ce cuplu a câștigat show-ul Power Couple de la Antena 1. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Boala care face ravagii în România. Zilnic mor 6 persoane
Boala care face ravagii în România. Zilnic mor 6 persoane
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe...
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe internet! FOTO
Mantea, probleme mari de sănătate după ce a ales Divinitatea în locul tratamentul...
Mantea, probleme mari de sănătate după ce a ales Divinitatea în locul tratamentul medicamentos pentru boala cumplită de care suferă
Transnistria nu poate fi apărată fizic decât cu „armament strategic”, adică arsenalul nuclear,...
Transnistria nu poate fi apărată fizic decât cu „armament strategic”, adică arsenalul nuclear, spune un propagandist rus
Ce a făcut Jador după descalificarea de la „Survivor All Stars”. Artistul a...
Ce a făcut Jador după descalificarea de la „Survivor All Stars”. Artistul a revenit în România