Sport

Cătălin Vulturar, pregătit să facă pasul la prima echipă a lui Lecce, în Serie A: ”Asta e tot ce-mi doresc”

Cătălin Vulturar este cel mai tânăr debutant din istoria primelor ligi din România, însă acum își trăiește cele mai bune momente ale carierei la Lecce, în Italia.
15.11.2023 | 19:20
Catalin Vulturar pregatit sa faca pasul la prima echipa a lui Lecce in Serie A Asta e tot cemi doresc
Cătălin Vulturar, pregătit să facă pasul la prima echipă a lui Lecce, în Serie A: ”Asta e tot ce-mi doresc”
ADVERTISEMENT

Mai mult, o prezență constantă la naționalele de tineret ale României, Vulturar a înscris primul gol în această campanie de calificare la Euro pentru naționala de tineret, în acel 2-0 cu Armenia din urmă cu o lună. Modest, Cătălin Vulturar nu se consideră o vedetă și este extrem de fericit că reprezintă naționala țării sale.

Cătălin Vulturar, pregătit să facă pasul la prima echipă a lui Lecce, în Serie A

Statistic, Cătălin Vulturar debuta la 14 ani și 9 luni în liga secundă, pentru UTA Arad, sub comanda lui Ionuț Popa. Devenea, astfel, cel mai tânăr debutant din istoria primelor două ligi, într-un top din care mai fac parte Nicolae Dobrin, Florin Răducioiu sau Marius Niculae. Acum, cu Lecce, a reușit să câștige campionatul Primavera și se gândește deja la prima echipă a ”lupilor”.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat FRF.tv, Vulturar a vorbit despre ambițiile sale de viitor și și-a adus aminte când a primit prima pereche de ghete din partea tatălui său. ”A fost un sentiment extraordinar (n.r. când a înscris golul de 1-0 cu Armenia). Am ajutat echipa să aducă primele 3 puncte din această grupă. Cred că mi-am reprezentat cu mândrie țara. Sunt convocat de la 14 ani la națională, ăsta a fost primul gol.

Mă simt foarte bine, este foarte relaxant pentru mine să vin la echipa națională, avem un grup foarte frumos, minunat aș spune. Mereu mă simt mândru când sunt convocat la națională. Cu siguranță (n.r. putem învinge Albania și Elveția). Avem toate șansele să câștigăm”, a povestit Vulturar, încântat de reușita sa din luna octombrie.

ADVERTISEMENT

Născut la Arad, Cătălin Vulturar a povestit cum a început fotbalul când avea doar 5 ani și cum a jucat fotbal cu o pereche de ghete de la tatăl său, deși acestea nu erau tocmai pe măsura sa. ”Am început fotbalul la 5 ani, mai mult aș spune printr-o joacă, prin ceva care îmi ocupa timpul liber. Mai apoi a devenit un vis și așa a început.

Primul echipament de fotbal, dacă te referi ca antrenor, este Dinu Donca, primul meu antrenor. Primele ghete, tatăl meu, știu din ce mai țin minte. Le-a cumpărat de undeva erau ceva ghete cu vreo două numere mai mari.

ADVERTISEMENT

Am jucat așa cu ele. A fost o perioadă foarte scurtă, eu făcusem pasul de la Under19, grupa de 2001, la echipa mare. Făcusem două săptămâni antrenamente, iar apoi Mister de atunci a decis să mă bage să joc. A fost un sentiment pe care nu o să-l uit toată viața mea”, a completat fotbalistul.

Cătălin Vulturar, pregătit să facă pasul la echipa mare a lui Lecce

Cât despre viitorul său, Vulturar e convins că va avea șansa să facă pasul spre prima echipă a celor de la Lecce. Asta, în condițiile în care este căpitanul echipei Primavera a celor de la Lecce, cu care a câștigat campionatu. ”Da, cu siguranță sunt pregătit să fac pasul la seniori (n.r. la Lecce). Tot ce-mi doresc în momentul de față pe plan personal. Mă simt foarte bine în Italia, nu știu, pe viitor nu vreau să mă gândesc, prefer să trăiesc prezentul, să mă bucur de momente în continuare”, a completat mijlocașul.

ADVERTISEMENT

Deși a pierdut surprinzător prima partidă din grupă, 2-3 în Albania, România a legat de atunci două victorii pe teren propriu, 2-0 cu Armenia și 1-0 cu Finlanda. Grupa E este condusă momentan de Albania, cu 9 puncte în 4 partide, urmată de Elveția (7 puncte) și România (6 puncte), însă cu un meci mai puțin. Peste două zile, România are șansa să-și ia revanșa în fața Albaniei, în timp ce pe 21 noiembrie ”tricolorii” vor da piept cu Elveția, în deplasare.

ADVERTISEMENT
Tags: