Sport

România U21, în preliminariile Euro 2025! Topul celor mai valoroși jucători ai Elveției. Locul 1 costă 15 milioane de euro

În perioada 17-21 noiembrie au loc două noi partide ale echipei naționale U21 a României, cu Albania, la București, pe 17 noiembrie și cu Elveția, la Neuchatel, pe 21 noiembrie.
21.11.2023 | 12:49
Romania U21 in preliminariile Euro 2025 Topul celor mai valorosi jucatori ai Elvetiei Locul 1 costa 15 milioane de euro
Echipa națională de tineret a României a efectuat antrenamentul oficial înaintea partidei din deplasare cu Elveția, din preliminariile Euro U21 din 2025. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT
21-11-2023
11:40

Top 5 cei mai valoroși jucători ai Elveției U21

Lotul sub 21 de ani al Elveției impresionează prin valoarea sa de piață, care depășește 35 de milioane de euro. Fabian Rieder, mijlocaș ofensiv de 21 de ani de la Stade Rennais FC, se află în fruntea listei, cu o valoare de 15 milioane de euro. 

Becir Omeragic, fundaș central de 21 de ani de la Montpellier, este un alt element de valoare din lotul elvețian, evaluat la 5 milioane de euro. Aurel Amenda, în vârstă de 20 de ani și jucător al celor de la Young Boys Berna, adaugă la consistența defensivei elvețiene, cu o valoare de 3 milioane de euro.

Lotul se completează cu Leonidas Stergiou și Alvyn Antonio Sanches, ambii în defensivă și cu valori de piață de 3 milioane, respectiv 1,7 milioane de euro. Stergiou, la VFB Stuttgart în Bundesliga, și Sanches, mijlocaș la Lausanne-Sport, aduc echilibrul și contribuie la diversitatea talentului elvețian.

20-11-2023
22:10

Antrenament oficial la Neuchatel

Echipa națională de tineret a României a efectuat antrenamentul oficial înaintea partidei din deplasare cu Elveția, din preliminariile Euro U21 din 2025.

România - Albania în preliminarii U21

Selecționerul Daniel Pancu a condus ședința de pregătire de pe Stade de la Maladiere, din Neuchatel.

România - Albania în preliminarii U21

20-11-2023
13:56

Arbitru din Cehia pentru Elveţia U21 - România U21

Meciul Elveţia U21 – România U21 va fi condus de o brigadă de arbitri din Cehia. La centru va fi Dominik Stary (30 de ani), iar asistenți vor fi Marek Podany și Lukas Machac. Al 4-lea oficial va fi Stanislav Volek.

Dominik Stary a condus şase meciuri din campionatul Cehiei, cu o medie de peste 4 cartonaşe galbene pe meci. Până acum, cehul a condus la nivel internaţional o singură partidă de seniori, în primul tur preliminar din Conference League. 

20-11-2023
08:18

România U21, pregătită de duelul cu Elveția U21

Echipa națională U21 a României a sosit în Neuchatel pentru ultimul său meci din 2023 în drumul spre EURO 2025. Tinerii tricolori vor întâlni Elveția pe 21 noiembrie, de la ora 19:30.

Partida reprezintă o oportunitate crucială pentru România U21 de a-și consolida poziția în grupă și de a demonstra potențialul echipei în cadrul calificărilor. La fel precum duelul de la seniori, învingătoarea va trece pe primul loc al grupei.

19-11-2023
16:30

Naționala de tineret a plecat la Zurich

Echipa națională de tineret a României, pregătită de Daniel Pancu, a plecat duminică spre Zurich, pentru partida cu reprezentativa Elveției.

Meciul  Elveția – România, din preliminariile pentru Euro U21 din 2025, se va disputa marți, 21 noiembrie, de la ora 19:30, pe Stade de la Maladiere din Neuchatel.

19-11-2023
14:44

Octavian Popescu s-a accidentat și a fost scos din lot

Octavian Popescu a fost scos din lotul naționalei de tineret a României pentru meciul cu Elveția, din cauza unor probleme medicale.

Conform frf.ro, jucătorul a resimțit anumite dureri în urmă cu două zile la antrenamentul oficial înaintea partidei cu Albania. Pentru a nu risca o accidentare, staff-ul medical a decis ca acesta să fie supus unor investigații, în urma cărora s-a constat că jucătorul nu va putea fi apt pentru întâlnirea cu Elveția.

Jocul Elveția – România, din preliminariile pentru Euro U21 din 2025, se va disputa marți, 21 noiembrie, de la ora 19:30, pe Stade de la Maladiere din Neuchatel.

17-11-2023
21:28

Daniel Pancu, fericit după victoria la scor cu Albania

Daniel Pancu a fost fericit după victoria la scor obținută de România U21 împotriva Albaniei U21, scor 5-0, lăudându-și jucătorii: A fost obiectivul nostru să nu primim gol.

Chiar dacă Albania nu a avut azi ocazii de a marca, are jucători buni în atac și o medie bună de goluri de când joacă împreună. Prin organizarea noastră nu le-am dat posibilitatea să aibă ocazii clare.

Nu cred că a fost întâmplare în tur. Puteam să avem 4-0, dar s-a întâmplat ce s-a întâmplat. E foarte important că am învățat multe din acel meci.

Greșelile nu le-am repetat și azi nu cred că are nimeni ceva de comentat sau de pus la îndoială scorul. Cu siguranță nu eram omogeni atunci, nu cunoșteam jucătorii bine. Acum îi cunosc foarte bine pe majoritatea. 

Sunt mai mulți lideri. Louis Munteanu e unul dintre ei, e căpitanul ales de la primul joc. Consider că el și alți jucători au un potențial foarte mare. Depinde doar de ei să își facă un viitor bun sau foarte bun”.

A fost foarte bine din multe puncte de vedere, inclusiv acesta al debuturilor. Scorul ne-a permis să experimentăm și un sistem nou, un 3-4-3. Ne mai gândim până la jocul cu Elveția. S-au prezentat foarte bine la debut. Danciu a debutat cu gol. Îi felicit pe absolut toți.

Elveția e o echipă foarte valoroasă. E o grupă foarte echilibrată și au o forță ofensivă impresionantă. Noi, la fel, pentru că am marcat în fiecare meci. Va fi o măsură a valorii noatre pentru că întâlnim un adversar mai bine cotat, care a participat și el la EURO.

După victoria de azi am intrat cu șanse reale la calificare. Avem un joc mai puțin decât adversarul nostru de azi și avem și meciul direct. Lupta rămâne deschisă până la final, dar azi ne-am înscris cu adevărat în lupta pentru calificare”, a mai spus Daniel Pancu, la finalul meciului.

17-11-2023
12:21

Jandarmeria Română, precizări înainte de România - Albania

Jandarmeria a emis un comunicat înainte de partida din Giulești pe care „micii tricolori” o vor susține împotriva Albaniei: „Pentru acest meci de fotbal, din rațiuni de siguranță, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare.

În condițiile în care vom juca împotriva unei reprezentative a cărei populație este majoritar musulmană, instituția a mai precizat: „Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă”.

Alte recomandări ale Jandarmeriei: „să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porţilor de acces, pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în arena sportivă; să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură; în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă; părinţii să supravegheze cu atenţie sporită copiii”.

16-11-2023
11:29

Ce trebuie să știe fanii care vin pe Giulești la România U21 - Albania U21

Federația Română de Fotbal le-a pus la dispoziție un ghid suporterilor care vor vedea de pe stadionul Giulești meciul dintre România U21 și Albania U21, programat vineri, 17 noiembrie, de la ora 20:30.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și jocurilor sportive, completată cu Legea nr. 10/2012, ale Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, ale Legii nr. 126/1995, republicată, privind regimul materialelor explozive, ale Legii nr. 61/1991 republicată, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, organizatorul de jocuri sportive stabilește regulile de conduită în stadion și poartă întreaga răspundere pentru respectarea lor.

Spectatorii care vor asista la meciul ROMÂNIA U21 – ALBANIA U21 sunt obligați să se comporte în conformitate cu legislația românească și cu regulile enunțate în acest text. Încălcarea acestora poate duce la expulzarea contravenientului din interiorul Stadionului Giulești, poate declanșa punerea în aplicare a interdicției de acces în arenele sportive din România și poate atrage – după caz – răspunderea civilă, disciplinară, contravențională sau penală.

Prin achiziționarea biletului de acces, spectatorii își asumă contractual respectarea următoarele REGULI STABILITE DE ORGANIZATOR:

Să prezinte la intrarea în stadion documentele de acces și, după caz, actele de identitate; la solicitarea forțelor de ordine/stewarzilor, sunt obligați să prezinte materialele de publicitate vizualăaflate asupra lor.
Să nu introducă și să nu afișeze însemne, să nu scandeze sloganuri cu caracter politic.
Să nu se implice în nici un fel de acte de discriminare de rasă, etnică sau religioasă, să nu promoveze în nicio formă persoane vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii şi omenirii ori adepte ale ideologiei fasciste. VEZI AICI
Să nu introducă în incinta Stadionului Giulești niciun fel de inscripții, embleme, pancarte, bannere, afișe sau alte suporturi care conțin texte, litere, simboluri, sloganuri, imagini ori texte; sunt permise exclusiv steagurile naționale ale României sau Albaniei arborate pe suport din material plastic;Dimensiunile suportului steagului nu trebuie să depășească 1,20 metri lungime si 10 mm in diametru
Este interzis accesul in stadion cu bannere de dimensiuni mai mari de 1,5 metri lungime și 1 metru lățime
Fac excepție de la aceste dimensiuni exclusiv bannerele cu Tricolorul României, fara niciun fel de inscripție sau text, cu condiția ca persoanele care solicită introducerea acestora să prezinte din timp organizatorului, sau la intrarea in stadion, CERTIFICATUL IGNIFUG emis de producătorul materialului din care este confecționat.
Este interzis accesul în tricouri sau alte elemente de vestimentație inscripționate cu litere, cuvinte, texte, simboluri sau imagini care – în opinia organizatorului – au conținut obscen, discriminatoriu sau provocator, care incită la denigrarea țării, la xenofobie, la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență, ori ale căror subînțelesuri duc spre aceleași fapte interzise și înscrise în acest paragraf.
În plus față de prevederile legale, sunt interzise pe Stadionul Giulești următoarele:

aparate foto și camere de filmat profesionale;
dispozitive cu LASER;
umbrele;
vuvuzela;
animale de companie.
Tobele cu ambele fețe închise sunt interzise; sunt permise numai tobele cu o singură față. De asemenea, portavocile și stațiile de amplificare sunt interzise.

La meciul ROMÂNIA U21- Albania U21, accesul copiilor de orice vârstă în Stadionul Giulești se va face pe baza unui bilet. Minorii sub 14 ani au acces gratuit în stadion doar însoțiți de un adult.

Întrucât arterele din jurul Stadionului Giulești vor fi supuse unor măsuri de restricționare a traficului rutier aprobate de Primăria Generală a Municipiului București, Federația Română de Fotbal face un apel către deținătorii de bilete să vină din timp la stadion pentru a evita formarea ambuteiajelor și pentru a participa astfel la fluidizarea accesului în arenă, în zona turnichetelor.

Accesul în stadion se va face începând cu ora 18:30”, se arată pe site-ul frf.ro.

14-11-2023
17:31

5 debutanți la naționala U21

Selecționerul naționalei U21 a României, Daniel Pancu, atacă meciurile cu Albania și Elveția din preliminariile Euro 2025 cu nu mai puțin de 5 debutanți.

Jucătorii Alexandru Musi, Denis Radu (ambii Petrolul), Cristian Mihai (UTA Arad), Mario Tudose (FC Argeș) și Vladislav Blănuță (FC U Craiova) au fost convocați în premieră la tineret și așteaptă cu nerăbdare să joace primul meci.

13-11-2023
08:26

O parte din jucătorii naționalei U21 au sosit în cantonament

Daniel Pancu a început pregătirea pentru duelurile cu Albania și Elveția. În ciuda faptului că nu a avut tot lotul la dispoziție, Pancu i-a pus la treabă pe tricolori. În acest moment, selecționerul se poate baza pe 13 din cei 23 de jucători convocați. 

Pancu s-a putut baza la primul antrenament pe: Andrei Borza, Alexandru Roșca, Otto Hindrich, Răzvan Sava, Matei Ilie, Louis Munteanu, Constantin Grameni, Luca Mihai, Adrian Mazilu, Cristian Ignat, Mario Tudose, Denis Radu și Alexandru Musi. După antrenament, în cantonament au mai sosit Cătălin Vulturar, Rareș Ilie, Marius Corbu, Octavian Popescu, Alexandru Pantea, Vladislav Blănuță. Astăzi urmează să ajungă și restul tricolorilor.

Continuă curssa naționalei U21 de calificare la turneul final din vara lui 2025, care va fi găzduit de Slovacia. România va întâlni în ultimele partide din acest an reprezentativa similară a Albaniei, vineri, 17 noiembrie, la București și pe cea a Elveției, marți, 21 noiembrie, în deplasare, la Nuechatel.

„Tricolorii” mici ocupă locul 3 în grupa E după primele trei partide

Acestea sunt partidele cu numerele 4 și 5din grupa E de calificare la turneul final, din care pe lângă România și cele două adversare de acum, Albania și Elveția, mai fac parte Finlanda, Muntenegru și Armenia. Suntem pe locul 3, cu șase puncte. Lider este Albania, nouă puncte, urmată de Elveția, cu șapte puncte.

ADVERTISEMENT

România a făcut cele șase puncte ca urmare a succeselor de pe teren propriu cu Armenia și cu Finlanda, gol norocos, marcat în al cincilea minut de prelungiri ale timpului regulamentar. A pierdut primul meci, în Albania, după ce a condus cu 2-0, dar la final tebela a arâtat 3-2 pentru gazde.

Toți „tricolorii” vor revanșa pentru pățania dfin Albania

Evident, cu totul altfel ar fi stat acum lucurile dacă elevii selecționerului Daniel Pancu ar fi reușit să ducă până la capăt acel avantaj avut în repriza a doua în Albania. Ce s-a întâmplat în ultimele 30 de minute ale acelui meci rămâne un mister chiar și pentru Pancu, pentru că a fost o cădere foarte greu de priceput, în condițiile în care totul le era în favoare.

ADVERTISEMENT

Acum, „tricolorii” mici au posiblitatea revanșei dar acest lucru nu prea îl încântă pe selecționer, care se teme că echipa va intra pe teren mult prea încrâncenată și va avea astfel mult de pierdut la capitolul claritate a jocului. Dorința aceasta uriașă de revanșă poate avea efect de bumerang și să blocheze echipa de la jocul ei obișnuit.

Cu Albania vom avea suportul fierbinte de pe pe stadionul din Giulești, cu Elveția vom juca la Neuchatel

Meciul Albania va avea loc vineri, 17 noiembrie, de la ora 20:30, pe stadionul din Rapid din București. „Tricolorii” sunt mulțumiți de locație, pentru că știu că pe Giulești este o atmosferă extraordinară creată de fanii „alb-vișiniilor”, de care au mare nevoie, pentru a se revanșa pentru înfrângerea din tur.

ADVERTISEMENT

Marți, 21 noiembrie, Daniel Pancu și băieții lui vor fi în Țara Cantoanelor, în localitatea Neuchatel, a cărei echipă, Xamax, este în eșalonul secund. Meciul va avea loc de la ora 19:30, pe Stade de la Maladiere, arena lui Xamax, care este una micuță și parcă desprinsă din tunelul timpului, pentru că se vede că au cam trecut anii peste ea.l

Revin două piese importante de la naționala mare, Andrei Borza și Louis Munteanu

Daniel Pancu are toate motivele să fie bucuros înaintea celor două partide din noiembrie, deoarece are la dispoziție doi jucători pe care în octombrie a fost nevoit să îi cedeze lui Edi Iordănescu, urmare a problemelor apărute în lotul naționalei mari. Cu toate acestea Pancu a reușit două victorii.

ADVERTISEMENT

Cei doi sunt elevi de-ai lui Gică Hagi. Fundașul Andrei Borza, acum la Rapid și atacantul Louis Munteanu, sub comanda sa la Farul, sunt piesele grele care revin la reprezentativa U21 și care reprezintă sigur o întărire a lotului. Altfel nu lipsesc numelșe obișnuite de la  convocări: portarul Sava, fundașii Matei Ilie, Pantea și Amzăr, mijlocașii Rareș Ilie și Marius Corbu.

Lotul România U21 pentru partidele cu Albania și Elveția

PORTARI:

  • Răzvan Sava (CFR Cluj), Otto Hindrich (CFR Cluj), Alexandru Roșca (CSC Șelimbăr);

FUNDAȘI:

  • Alexandru Pantea (FCSB), Denis Radu (ACS Petrolul 52), Cristian Ignat (Mioveni), Mario Tudose (FC Argeș), Umit Akdag (Göztepe / Turcia), Matei Ilie (CFR Cluj), Andrei Borza (FC Rapid 1923), Costin Amzăr (Dinamo);

MIJLOCAȘI

  • Marius Corbu (Akademia Puscas / Ungaria), Marian Danciu (Universitatea Craiova), Cătălin Vulturar (Lecce / Italia), Cristian Mihai (UTA Arad), Constantin Grameni (Farul Constanța), Luca Mihai (CFR Cluj), Adrian Mazilu (Farul Constanța), Alexandru Musi (ACS Petrolul 52), Rareș Ilie (Lausanne / Elveția), Octavian Popescu (FCSB);

ATACANȚI

  • Louis Munteanu (Farul Constanța), Vladislav Blănuță (FCU 1948 Craiova Fotbal Club).
ADVERTISEMENT