Sport

Alarmă la națională! Andrei Burcă are ruptură musculară și este în pericol să rateze EURO 2024. S-a decis unde face recuperarea. Jumătate de echipă e accidentată. Update

Edi Iordănescu (45 de ani) este foarte îngrijorat. Încă un jucător de bază s-a accidentat în weekend și riscă să nu participe la turneul final din Germania
29.04.2024 | 19:36
Alarma la nationala Andrei Burca are ruptura musculara si este in pericol sa rateze EURO 2024 Sa decis unde face recuperarea Jumatate de echipa e accidentata Update
Edi Iordănescu (45 de ani) este foarte îngrijorat. Andrei Burcă s-a accidentat în weekend, iar selecționerul așteaptă cu înfrigurare verdictul medicilor FOTO: colej Fanatik/sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
29-04-2024
16:51

Andrei Burcă va face recuperarea în Arabia Saudită

Fundașul Andrei Burcă va face recuperarea în Arabia Saudită. Staff-ul naționalei va menține legătura cu tricolorul și cu medicii care îl vor trata. 

Naționala României va susține ultimele teste înaintea plecării la EURO 2024 cu Bulgaria pe 4 iunie și cu Liechtenstein pe 7 iunie. Ambele partide sunt programate pe stadionul Steaua din București.

29-04-2024
13:06

Andrei Burcă are ruptură musculară

Din păcate, temerile lui Edi Iordănescu s-au adeverit. Andrei Burcă a fost diagnosticat cu ruptură musculară și va sta 3-4 săptămâni, fiind în pericol să rateze EURO 2024.

România debutează la turneul final din Germania pe 17 iunie, cu Ucraina, dar selecționerul trebuie să anunțe lotul la UEFA până pe 10 iunie.

În preliminariile EURO 2024, selecționerul a apelat la cinci fundași centrali: Andrei Burcă (Al-Okhdood), Radu Drăgușin (Tottenham), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Adrian Rus (Pafos) și Bogdan Racovițan (Rakow).

Stoperul Andrei Burcă (31 de ani), singurul tricolor integralist din campania de calificare la EURO 2024, a ieșit accidentat în minutul 23 al partidei susținute, sâmbătă, de Al-Okhdood cu Abha, echipa lui Ciprian Tătărușanu, scor 4-0.

Andrei Burcă este suspect de ruptură musculară. Accidentarea lui Dennis Man nu e gravă

Din informațiile FANATIK, Burcă este suspect de ruptură musculară, iar Edi Iordănescu așteaptă cu sufletul la gură rezultatul RMN-ului, în speranța că fundașul central are doar întindere și se poate recupera până la EURO 2024.

ADVERTISEMENT

În schimb, selecționerul are vești bune de la Dennis Man. Cel mai în formă tricolor a fost indisponibil la ultima partidă disputată de Parma în Serie B, sâmbătă, cu Lecco (4-0), însă din fericire accidentarea extremei dreapta nu este gravă.

În acest moment, cu 49 de zile înaintea primului meci al României la EURO 2024, cu Ucraina, pe 17 iunie, Edi Iordănescu are jumătate de echipă accidentată.

ADVERTISEMENT

Moruțan ratează EURO 2024. Screciu, incert

Olimpiu Moruțan a fost operat pe 25 aprilie la tendonul lui Ahile și ratează participarea la turneul final din Germania (14 iunie – 14 iulie). Tricolorul cu cele mai multe pase decisive din preliminarii s-a accidentat în finalul partidei Ankaragucu – Beșiktaș (0-0), disputată marți, 23 aprilie, în prima manșă a semifinalei Cupei Turciei.

În infirmerie se mai află alți trei fotbaliști importanți din nucleul de bază al echipei naționale: Vladimir Screciu, George Pușcaș și Florinel Coman.

ADVERTISEMENT

Vladimir Screciu, mijlocaș central pe care Edi Iordănescu îl vedea titular la EURO 2024, s-a accidentat la derby-ul FC U Craiova – Universitatea Craiova, disputat pe 10 martie, și trage tare într-o clinică privată din Finlanda să fie apt pentru EURO 2024. Veștile nu sunt deloc grozave.

”Am vorbit cu Screciu şi m-a îngrijorat ce i se întâmplă copilului ăstuia. Mai are de stat. Îl tratezi de ceva şi el are altceva. I s-a interpretat greşit leziunea. El are o leziune pe un tendon, nu musculară.

ADVERTISEMENT

El are probleme cu tendonul. Era tratat de ceva şi avea altceva. Nu ştiu ce şanse are să joace la Euro. Mi-a părut rău de el când i-am văzut faţa şi era deprimat, aşa”, a spus Sorin Cârţu la FANATIK SUPERLIGA.

George Pușcaș, operat la mână. Coman, tratament la Marijana

În privința lui George Pușcaș, operat săptămâna trecută la al patrulea metacarpian de la mâna stângă, atacantul lui Bari este de așteptat să revină la antrenamente în zilele următoare.

”După o primă săptămână de odihnă, atacantul român va putea relua treptat activitatea folosind un aparat special”, scrie site-ul clubului italian. Tricolorul ar putea fi apt de joc pentru partida cu Brescia, programată pe 10 mai, în ultima etapă din Serie B. Astfel că, Edi Iordănescu va conta pe ”Puski” la EURO 2024.

Florinel Coman este ultimul intrat pe lista tricolorilor cu probleme medicale. Extrema stângă de la FCSB a resmițit dureri la mușchii inghinali, în minutul 19 al partidei cu Sepsi (2-2), și a fost schimbat, după ce a deschis scorul. Tricolorul a plecat la Belgrad luni, 29 aprilie, pentru a fi tratat timp de patru zile de fizioterapetul Marijana Kovacevic.

Programul României în grupa E de la EURO 2024

  • 17 iunie: România – Ucraina (Munchen) ora 16:00
  • 22 iunie: Belgia – România (Koln), ora 22:00
  • 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt), ora 19:00
ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani...
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: E un exemplu
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Ștefan Bănică Jr., în culmea fericirii. Fiul cel mic a împlinit 5 ani
Ștefan Bănică Jr., în culmea fericirii. Fiul cel mic a împlinit 5 ani
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților