Life

Câți bani a câștigat O-Zone cu piesa Dragostea din tei. Dezvăluirile lui Arsenie: „Acum produce mai mult”

Arsenie Todiraș, fostul membru al trupei O-Zone, a spus adevărul din spatele piesei Dragostea din tei, cea care a adus trupei O-Zone succesul la începutul anilor 2000.
28.07.2022 | 16:33
Cati bani a castigat OZone cu piesa Dragostea din tei Dezvaluirile lui Arsenie Acum produce mai mult
Arsenie Todiraș a vorbit despre succesul piesei Dragostea din tei. Foto: captură Pro TV
ADVERTISEMENT

Piesa Dragostea din tei a celor de la O-Zone a făcut furori nu doar în România, ci în aproape toată lumea, devenind hit în țări precum America, Italia și Franța. Melodia nu le-a adus numai succesul, dar și foarte mulți bani, după cum a recunoscut Arsenie, unul dintre foștii membri ai trupei.

Arsenie, de la O-Zone, a spus adevărul despre succesul piesei Dragostea din tei

Dragostea din tei a fost lansată în anul 2004 și este piesa care a adus succesul trupei O-Zone. Invitat în emisiunea lui Cătălin Măruță, Arsenie Todiraș a mărturisit că din momentul în care melodia a devenit cunoscută, el și colegii săi, Dan Bălan și Radu Sîrbu, nu au mai avut somn.

ADVERTISEMENT

Au început să aibă concerte în aproape toată lumea. Dragostea din tei se ascultă și acum în țări precum America, Franța și Italia.

Arsenie a mărturisit că în acea perioadă aveau chiar și trei concerte pe zi și în fiecare dintre ele erau nevoiți să cânte măcar o dată celebrul cântec. Artistul a povestit chiar că pentru a ajunge la o emisiune de la un post important din Franța, au avut la dispoziție avioane private.

ADVERTISEMENT

„Eu eram în nu știu ce țară, iar băieții erau în Moldova. Au trimis avioane și după unul și după altul, mari, dar private”, a spus Arsenie la Pro TV.

Dragostea din Tei a fost cântată și de artiști mari, precum Rihanna sau Selena Gomez, iar în privința celei din urmă, Arsenie a avut și un mesaj.

ADVERTISEMENT

„Eu cred că ea a încercat să cânte ca noi și n-a reușit atât de frumos, așa că a suprapus vocile. Bună încercare, Selena!”, a glumit Arsenie.

Cât despre cei care fredonau piesa fără să știe măcar ce înseamnă versurile, cântărețul consideră că poate acest lucru a fost benefic.

ADVERTISEMENT

„Poate e și bine că n-au înțeles, că nu pot să zic că versurile sunt cele mai profunde, poate e mai bine așa”, a adăugat Arsenie.

„Acum produce mai mult”

După cum spune artistul, sunt șanse mici ca cineva din România să nu fi auzit măcar o dată în viață piesa Dragostea din tei, astfel că nu e de mirare că aceasta le-a adus și sume considerabile în cont celor de la O-Zone.

„Atunci n-am făcut la fel e mulți bani, mai târziu au început să vină. Și acum mai facem bani. Acum produce mai mult pentru că au apărut chestii din astea digitale și piesa e folosită în coveruri, în show-uri. Dacă era YouTube, aveam acum milioane bune”, a declarat Arsenie Todiraș.

În plus, la momentul actual toți foștii membrii ai trupei pot să cânte piesa, obținând profit, după ce au câștigat procesul pentru drepturile de autor intentate casei de discuri Cat Music. 

Dacă în urma cu ceva timp Arsenie spunea despre Dan Bălan că era zgârcit, acum, artistul a ținut să-i recunoască meritele fostului său coleg.

„Dan Bălan era cel care compunea piesele, era producătorul trupei. Noi mai ajutam cu niște sfaturi, cu o bucățică de talent din talentul nostru.

Dacă nu eram toți trei și nu era chimia asta, poate nu ieșeau piesele așa de bine. Dar el era creierul trupei”, a recunoscut fostul membru al trupei O-Zone.

 

 

ADVERTISEMENT