Life

Plantele pe care să le ții în bucătărie. Purifică aerul și te scapă de mirosurile neplăcute

Plantele pe care să le ții în bucătărie. Nu doar că vor înfrumuseța camera, dar te vor și scăpa de mirosurile neplăcute.
29.04.2024 | 14:40
Plantele pe care sa le tii in bucatarie Purifica aerul si te scapa de mirosurile neplacute
Ce plante să ții în bucătărie pentru a scăpa de mirosurile neplăcute. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Experții au dezvăluit ce plante sunt recomandate pentru a fi ținute în bucătărie. Acestea vor da un aspect mai frumos camerei în care majoritatea oamenilor petrec cel mai mai mare parte din timp, dar vor elimina și mirosurile neplăcute.

Plantele de apartament care pot elimina mirosurile neplăcute

Pentru majoritatea oamenilor, bucătăria este inima casei. Aici își petrec cea mai mare parte a timpului. Dar gătitul nu vine a pachet doat cu mâncăruri delicioase și, uneori, cu amintiri ce poate dura toată viața.

ADVERTISEMENT

O urmare a acestui proces o reprezintă și mirosurile neplăcute, care se pot răspândi și în celelalte zone din locuință. Înainte a te grăbi să dai banii pe substanțe chimice, află că există și soluții naturale pentru a scăpa de acest aspect deranjant.

Experții de la Wren Kitchens au colaborat cu Fantastic Gardeners pentru a descoperi cele mai bune plante de apartament pe care le poți pune în bucătărie, notează mirror.co.uk. Astfel, acestea nu doar că adăuga o pată de culoare casei tale, dar vor păstra și aerul curat.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, aceste plante se întrețin ușor, astfel că nu trebuie să fii expert în grădinărit pentru a le menține în viață. Prin urmare, prima plantă recomandată de experți este iedera englezească, una dintre alegerile de top atunci când vine vorba de purificarea aerului.

Totuși, este important de știut că aceasta este toxică pentru animale, de aceea ar trebui să fie așezată pe raftul de sus. „Iedera engleză este ușor de cultivat în interior și poate adăuga o pată frumoasă de culoare oricărei bucătării.

ADVERTISEMENT

Această plantă este una dintre cele mai bune pentru a ajuta la reducerea poluanților din aerul din interior, cum ar fi formaldehida benzen, care este un produs secundar al fumului de tutun, al gazului de ardere și al focurilor deschise, precum și al mucegaiului și al bacteriilor”, a explicat Radek Babicek de la Fantastic Gardeners.

Alte alegeri potrivite pentru bucătărie

Printre plantele recomandate pentru bucătărie se numără și planta de aluminiu. Aceasta are frunze metalice și verzi uimitoare, însă ea iubește fluctuațiile de temperatură.

ADVERTISEMENT

Plantele de aloe vera sunt de asemenea o opțiune excelentă. Mai mult decât atât, este de ajutor atunci când te rănești. „Dacă te arzi, tăiați o frunză inferioară lângă tulpină și frecați gelul chiar pe arsura. Veți simți o ușurare aproape instantanee”, a explicat expertul.

Alte opțiuni sunt planta de fontă și planta șarpe. În cele din urmă, ultima sugestie a experților este o plantă păianjen, eficientă în îndepărtarea mirosurilor neplăcute și a poluanților din bucătărie.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților