Sport

Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea după finala de la WTA Strasbourg. Cât a luat și Krejcikova

Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea după finala de la WTA Strasbourg. A fost învinsă în minimum de seturi, dar și-a adăugat o sumă importantă în conturi.
29.05.2021 | 22:35
Cati bani a castigat Sorana Cirstea dupa finala de la WTA Strasbourg Cat a luat si Krejcikova
Sorana Cîrstea a adăugat o sumă importantă în conturi pentru parcursul de la Strasbourg. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea – Barbora Krejcikova 3-6, 3-6, în finala de la Strasbourg, a fost o partidă în care jucătoarea din România nu a primit prea multe șanse din partea adversarei sale. Așa cum și recunoștea Sorana la conferința de presă.

În ciuda rezultatului de sâmbătă, Sorana Cîrstea are toate motivele să fie mulțumită de parcursul ei în 2021. Va urca pe locul 53 în clasamentul WTA la actualizarea de luni. În urcare de opt locuri față de săptămâna trecută.

ADVERTISEMENT

Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea după finala de la WTA Strasbourg: 13.224 de euro este suma încasată de româncă

Pentru performanța ei de la Paris, Sorana Cîrstea primește un cec în valoare de 13.224 de euro. Barbora Krejcikova, câștigătoarea de la Strasbourg, primește 23.548 de dolari pentru primul titlu din carieră.

Sorana Cîrstea s-a descurcat excelent în 2021, an pe care l-a început pe locul 71 în clasamentul WTA, cu 999 de puncte. De luni va urca pe locul 53 și va ajunge la un total de 1444 de puncte.

ADVERTISEMENT

În luna aprilie, Sorana Cîrstea reușea să câștige titlul de la Istanbul, primul ei trofeu WTA după o pauză de 13 ani. Pentru performanța din Turcia, “Sori” a primit un cec în valoare de 29.200 de dolari.

Sorana Cîrstea, venituri de peste 6 milioane de dolari de-a lungul carierei, conform WTA

2021 a fost un an bun până acum pentru Sorana Cîrstea. În ciuda faptului că premiile au scăzut mult din cauza pandemiei de coronavirus, ea a reușit să își adauge în conturi un total de 235.524 de dolari.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei, Sorana Cîrstea, 31 de ani, a reușit să adune peste șase milioane de dolari, conform informațiilor oferite de site-ul oficial al WTA. Aceasta este suma brută, din care i-au fost oprite și taxele.

Pentru Sorana Cîrstea urmează al doilea turneu de Grand Slam al anului, la Roland Garros. În turul 1 al competiției, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Johanna Konta, locul 20 în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT

Simona Halep are un an de coșmar, dar rămâne jucătoarea din România cu încasările cele mai mari în 2021

În ciuda faptului că a avut un 2021 de coșmar, în special din cauza accidentărilor, Simona Halep rămâne jucătoarea din România care a încasat cei mai mulți bani în 2021. Mai mult decât dublu față de Sorana.

503.207 dolari a adunat Simona Halep doar în 2021. Doar că mare parte din această sumă a fost obținută la Australian Open, acolo unde jucătoarea din România reușea să ajungă până în sferturile de finală.

37.549.118 de dolari este suma pe care a câștigat-o Simona Halep, de-a lungul carierei, conform informațiilor oferite de WTA. Serena și Venus Williams sunt singurele jucătoare din istoria tenisului care au obținut sume mai mari.

ADVERTISEMENT