News

Câți bani face un cerșetor într-o zi în România. Suma nu e deloc mică: “Lucrez 14 ore pe zi și nu câștig atât”

Un videoclip devenit viral arată un cerşetor care povesteşte nonşalant cât de bună e viaţa sa şi, deşi câştigă zilnic mulţi bani, nu se numără printre cei cu încasări substanţiale.
10.03.2024 | 11:14
Cati bani face un cersetor intro zi in Romania Suma nu e deloc mica Lucrez 14 ore pe zi si nu castig atat
Declaraţiile cerşetorului au divizat internetul Foto: captură video
ADVERTISEMENT

Cerşetoria rămâne o “meserie” bănoasă, în ciuda faptului că oamenii îşi ţin economiile în conturi şi umblă cu tot mai puţini bani în buzunar. Totuşi mulţi împart puţinul cash pe care îl au la ei cu cei pe care-i consideră nevoiaşi, astfel că la sfârşitul zilei cerşetorii se aleg cu câştiguri considerabile.

Cerşetorul e cel mai fericit când ajunge la biserică

Un vieoclip devenit viral pe TikTok a împărţit internetul în două. În timp ce unii îi plâng de milă cerşetorului care spune că la sfârşitul zilei numărăr 3-400 de lei, alţii reclamă că nu câştigă aceşti bani nici după 14 ore de muncă pe zi.

ADVERTISEMENT

În videoclipul cu pricina, filmat într-un tren, cerşetorul spune că viaţa sa este bună şi deşi face câteva sute de lei pe zi subliniază că nu face parte dintre cei care câştigă sume mari. Cât despre banii adunaţi, acesta spune că-i pune la “puşculiţă”.

Dialogul a fost filmat într-un tren, iar cerşetorul mai spune că cel mai fericit îl face faptul să mergă la biserică. “Te duci la biserică să cerşeşti, nu?”, este el întrebat, la care răspunde: “Da. Ce vrei să fac? Mă duc la pret şi îi spun dă-mi şi mie un bănuţ. Ce vrei să fac?”.

ADVERTISEMENT

Cei care îi ţin partea cerşetorului au venit cu replici de genul: “Este uşor de judecat, dar poate acest om, la vremea lui, a pus o cărămidă la temelia acestei ţări şi din păcate a ajuns unde este acum”.

În schimb criticii sunt neînduplecaţi la eventualele suferinţe şi cerşetori ale cerşetorului. Astfel, un bărbat remarcă faptul că suma de 400 de lei reprezintă jumătate din salariul pe o lună pe care îl avea în urmă cu doi ani, când lucra part-time.

ADVERTISEMENT

“Lucrez 14 ore pe zi şi nu câştig atât într-o zi”, spune un alt utilizator, în timp ce altul remarcă faptul că sunt mulţi cerşetori care refuză să primească mâncare, ei fiind interesaţi doar de bani.

Click aici pentru a vedea clipul viral

Cerşetorii români au ajuns mai nou să aibă concurenţă, mai ales în zona Iaşiului, unde au apărut tot mai mulţi cerşetori din Republica Moldova şi Ucraina.

ADVERTISEMENT

Şi câştigurile acestora sunt semnificative. Este cazul unui tânăr de 23 de ani, din Republica Moldova, care mima un handicap locomotoriu. La percheziţii, poliţiştii au constatat că acesta câştigase 1.000 de lei într-o zi.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților