News

Câţi bani face un cerşetor român într-o singură săptămână, în Olanda. Mulţi nu câştigă atât pe lună în România

Un poliţist olandez atrage atenţia asupra cerşetorilor români din această ţară. El dezvăluie suma câştigată de aceştia săptămânal, din mila trecătorilor.
30.03.2024 | 15:10
Cati bani face un cersetor roman intro singura saptamana in Olanda Multi nu castiga atat pe luna in Romania
Cerşetor român, în Olanda Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Tot mai multe ţări au luat măsuri aspre de combatere a cerşetoriei, astfel că dacă în urmă cu un deceniu cerşetorii români împânzeau străzile Parisului sau ale capitalelor scandinave în momentul de faţă situaţia este mult schimbată în aceste oraşe. Au rămas însă destul de multe ţări permisive, spre care aceşti cerşetori s-au reorientat şi unde obţin câştiguri consistente.

“Cerşetorii sunt mai degrabă încăpăţânaţi decât disperaţi”

Haarlem, oraş aflat la 20 km de Amsterdam, este unul în care cerşetorii români îşi face veacul aproape nestingheriţi, iar un poliţist de aici îşi avertizează conaţionalii să nu le lase păcăliţi de aceştia, dezvăluind cât câştigă în realitate aceşti “nevoiaşi”.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe Instagram, poliţistul a dezvăluit că sumele câştigate lunar de un cerşetor român sunt cu mult mai mari decât salariul mediu al unui olandez care îl “finanţează”.

“Vreau să atrag încă o dată atenţia asupra acestei situaţii, zilnic întâlnim cerşetori români în centrul oraşului. Acum sunt din nou doi, lucrează în grupuri. Sunt mai degrabă încăpăţânaţi decât disperaţi.

ADVERTISEMENT

Nu le daţi nimic! În afară de faptul că este ilegal, aceştia cauzează şi neplăceri considerabile. Din motive de confidenţialitate nu pot spune prea multe, dar majoritatea dintre ei sunt cunscouţi de poliţie.

Veniturile lor ajung unori de la câteva sute la 1.000 de euro pe săptămână”, a dezvăluit poliţistul olandez.

ADVERTISEMENT

Răspunsurile cetăţenilor la această postare au fost numeroase, iar mulţi dintre cei care i-au văzut pe cerşetorii români au fost de acord că aceştia nu arată subnutriţi sau săraci.

Nu este prima oară când acest poliţist, Nico van Stenis, atrage atenţia supra cerşetorilor români din centrul oraşului Haarlem.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în urmă cu trei săptămâni el a tras public un semnal de alarmă, sfătuindu-i pe cetăţeni să nu le mai dea bani acestor “cerşetori profesionişti”, el însoţindu-şi textul postării de o fotografie care îl înfăţişează pe unul dintre ei alături de două sacoşe pline.

ADVERTISEMENT