News

Video. Cimitirele croate, împânzite de falşi cerşetori români, localnicii sunt disperaţi. “Nimic nu este sfânt pentru ei!”

Croaţii sunt îngroziţi de apariţia cerşetorilor români în cimitirele lor. O cameră de supraveghere i-a surprins la acţiune în oraşul Sibenik.
03.11.2023 | 18:07
Video Cimitirele croate impanzite de falsi cersetori romani localnicii sunt disperati Nimic nu este sfant pentru ei
Cerşetori români la Sibenik, în Croaţia Foto: captură ecran
ADVERTISEMENT

Presa de pe coasta dalmată a Croaţiei a publicat zilele acestea mai multe imagini  cu cerşetori în cimitire, semnalând că este prima dată când văd o asemenea situaţie. Aprofundând cazurile s-a dovedit că persoanele care cerşeau fac parte dintr-o reţea bine organizată şi sunt din România.

Cerşetorii au fost plasaţi în locuri “strategice”

Una dintre situaţii a fost surprinsă de camerele de supraveghere la Kvanj, cel mai mare cimitir al orașului Sibenik. Într-un moment în care prin acea zonă trec sute de cetățeni, au apărut trei cerșetori, care au decis să profite de ocazie și să câștige câțiva euro.

ADVERTISEMENT

Întreaga situație, însoțită de fotografii și un videoclip, a fost descrisă de angajații companiei funerare publice „Čempresi” pe pagina lor oficială de Facebook. Situaţia i-a oripilat atât pe aceştia, cât şi pe redactorii de la Slobodna Dalmacija, care au realizat un articol pe această temă.

“La cimitirul Kvanj s-a întâmplat pentru prima dată așa ceva. În jurul orei 11.40 a venit la cimitir o dubă Mercedes Vito gri, cu numere de înmatriculare românești, din care au coborât trei cerșetori profesioniști, extrem de pricepuți în munca lor.

ADVERTISEMENT

Mai întâi, o femeie mai tânără a făcut ocolul centrului cimitirului și a văzut că terenul era ‘extrem de fertil’ (un număr mare de oameni), iar poliția nu se zărea pe nicăieri. Apoi s-a întors la vehiculul din care au coborât două femei și au fost repartizate în două posturi ‘strategice’, iar duba de pasageri a părăsit zona.

Am sunat la poliție, care a sosit rapid și a luat problema sub jurisdicția lor și i-a luat pe cerșetori din zonă”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a celui mai mare cimitir din Sibenik.

ADVERTISEMENT

Situaţia a stârnit furia comunităţii locale, care consideră că ar trebui instalate mai multe camere care să acopere toată zona în care “se odihnesc decedații, și să prindă hoții, cerșetorii și vandalii care să fie pedepsiți cu închisoarea, confiscarea bunurilor furate și amenzi grele”.

Sibenik este un oraş de 46.000 de locuitori, situat la gura de vărsare a râului Krka în Marea Adriatică. Este o destinație turistică populară, atât pentru croați, cât și pentru străini. Parcul Național Krka, care se află în apropierea orașului, este cunoscut pentru cascadele sale spectaculoase și pentru flora și fauna bogată.

ADVERTISEMENT

Orașul atrage anual peste un milion de vizitatori. Este situat pe autostrada A1, care leagă Zagrebul (aflat la distanţă de 430 km) de Split (aflat la 130 km distanţă) și Dubrovnik (aflat la 240 km distanţă).

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink