Premier League

Câţi bani poate pierde un arbitru englez din cauza greşelilor! Orice decizie contează

Premier League a fost lovită de o serie de decizii controversate la nivel de arbitraj, iar fanii, fotbaliştii şi oficialii cluburilor sunt iritaţi de greşelile tot mai frecvente.
12.03.2021 | 12:57
Cati bani poate pierde un arbitru englez din cauza greselilor Orice decizie conteaza
Câţi bani poate pierde un arbitru englez din cauza greşelilor! Orice decizie contează
ADVERTISEMENT

Când toţi credeau că arbitrii nu plătesc pentru erori, o dezvăluire a schimbat totul.

Chiar dacă Premier League beneficiază de sistemul VAR, greşelile de arbitraj sunt din ce în ce mai multe, lucru care a produs o iritare generală în Anglia. Cu toate acestea, arbitrii vor plăti pentru fiecare decizie greşită, iar suma nu este deloc de neglijat.

Câţi bani poate pierde un arbitru englez din cauza greşelilor. Adio bonus la final de sezon

Arbitrii din Premier League au un salariu anual, iar suma variază între 70.000 şi 200.000 de lire sterline. Diferenţa este făcută de vechime şi licenţele obţinute, însă la finalul sezonului ar trebui să se mai aleagă cu un bonus cifrat în jurul sumei de 50.000 de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Conform presei din Anglia, greşelile din timpul sezonului pot afecta bonusul, astfel că la un anumit număr de erori, banii pot ajunge la jumătate sau chiar să primească o sumă minimă. PGMOL, comisia de arbitraj din Anglia, analizează prestaţia fiecărui arbitru, iar acesta primeşte la final un punctaj.

În analiza PGMOL intră orice fel de greşeală comisă de arbitru. Vorbim de lovituri de margine sau cornere dictate greşit, dar şi de faulturi nesancţionate sau modul în care sunt acordate cartonaşele galbene. În plus, de fiecare dată când sistemul VAR anulează o decizie a arbitrului, faza este considerată o greşeală a acestuia.

ADVERTISEMENT

Cei care au cel mai bun punctaj în analiza PGMOL primesc suma întreagă, de 50.000 de lire sterline. Astfel, orice decizie greşită în timpul meciurilor îi poate scoate bani din buzunar arbitrului.

Salariile din arbitrajul englez. Cine este în top

Martin Atkinson, Mike Dean şi Michael Oliver conduc topul celor mai mari salarii din arbitrajul englez, fiecare primind câte 200.000 de lire sterline pe an. În plus, aceştia mai încasează baremul de meci, cifrat la 1.500 de lire. Astfel, Martin Atkinson, care a arbitrat 22 de partide în actualul sezon, a mai primit încă 33.000 de lire.

ADVERTISEMENT

Anthony Taylor, Kevin Friend sau Chris Kavanagh fac parte din a doua categorie a salariilor, cu 70.000 de lire pe an. Graham Scott, Lee Mason sau Peter Bankes sunt în ultima categorie, cu 48.000 de lire anual. La fel ca cei din top, arbitrii din categoriile doi şi trei primesc tot 1.500 de lire pe meci.

Tuşierii au un salariu anual de 30.000 de lire sterline, iar baremul pe meci este de 850 de lire. Sumele sunt la fel în cazul arbitrilor din camera VAR.

ADVERTISEMENT