Fotbal intern

Câţi bani primeşte Gică Hagi din transferul lui Alex Mitriţă la New York City

08.02.2019 | 14:19
Cati bani primeste Gica Hagi din transferul lui Alex Mitrita la New York City

Alex Mitriţă a fost vândut de U Craiova la New York City în perioada de mercato din această iarnă, iar gruparea din Bănie a încasat 8,5 milioane de dolari, adică 7,4 milioane de euro. Din aceşti bani, 20% merg la Pescara, club de la care Mihai Rotaru l-a cumpărat pe mijlocaşul ofensiv.

Asta nu e tot! Gică Hagi va încasa şi el bani de pe urma transferului lui Alex Mitriţă la New York City. U Craiova a decis să păstreze 20% dintr-o viitoare mutare a mijlocaşului ofensiv de la gruparea din MLS, dar oltenii trebuie să îi plătească patronului şi antrenorului de la FC Viitorul Constanţa o sumă importantă.

Gică Hagi primeşte bani din transferul lui Alex Mitriţă la New York City

Gică Hagi trebuie să primească de la U Craiova nu mai puţin e 120.000 de euro, anunţă Telekom Sport. Clubul deţinut de Mihai Rotaru este obligat de FIFA să redirecţioneze o parte din suma de transfer către cluburile formatoare. Astfel, un mic procent din suma totală virată de New York City va ajunge în conturile Viitorului, club unde Alex Mitriţă a jucat.

Alex Mitriţă la un antrenament susţinut cu New York City
Alex Mitriţă la un antrenament susţinut cu New York City

FC Viitorul Constanţa are calitate de club formator, în condiţiile în care Alex Mitriţă a fost legitimat la echipa deţinută de Gică Hagi între 2012 şi 2015, adică de la 17 la 20 de ani. Cotat de site-urile de specialitate la 3,5 milioane de euro, internaţionalul român în vârstă de 24 de ani a fost vândut de fosta campioană a României pe 15 iulie 2015 la Pescara, iar clubul din Italia a plătit 500.000 de euro.

Pe parcursul carierei, Alex Mitriţă a jucat pentru Turnu Severin, FC Viitorul Constanţa, FCSB U21, Pescara şi U Craiova. La echipa naţională a României a debutat pe 24 martie 2018 într-un meci amical câştigat de tricolori cu Israel, scor 2-1. În sezonul 2018 – 2019, Alex Mitriţă a jucat în1 9 meciuri pentru gruparea pregătită de Devis Mangia, a dat 12 goluri şi a oferit 4 pase decisive.

Tags: