News

Câți bani primește o asociație de proprietari pentru montarea unei antene de telefonie mobilă pe bloc. Sumele nu sunt mici

În România, o asociație de proprietari primește bani pentru montarea unei antene de telefonie mobilă pe bloc. Sumele încasate nu sunt deloc mici.
07.05.2023 | 16:39
Cati bani primeste o asociatie de proprietari pentru montarea unei antene de telefonie mobila pe bloc Sumele nu sunt mici
Câți bani primește o asociație de proprietari pentru montarea unei antene de telefonie mobilă pe bloc. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pentru montarea unei antene de telefonie mobilă pe bloc, orice asociație de proprietari din România primește diferite sume de bani. Acestea nu sunt deloc mic și variază în funcție de negocierile care au loc între cele două părți.

Câți bani primește o asociație de proprietari pentru montarea unei antene de telefonie mobilă pe bloc

În prezent, în România sunt în vigoare proceduri și reglementări stricte pentru montarea antenelor pe clădiri. În paralel, asociațiile de proprietari se bucură de venituri suplimentare în aceste condiții.

ADVERTISEMENT

E important de precizat că regulile care se referă la montarea antenelor de telefonie mobilă pe clădiri nu împiedică asociațiile de proprietari să obțină câștiguri frumoase. O temă de discuție în acest sens a fost lansată de curând în mediul online.

Pe grupul de Facebook ”Asociații de proprietari din România”, un cetățean dezvăluie suma pe care asociația sa o primește, anual, de la un operator de telefonie mobilă. El dorește să compare veniturile altor asociații din țară.

ADVERTISEMENT

Avem montată antenă Orange pe bloc și am dori să comparăm chiria încasată de noi (4.200 euro/an) cu suma încasată de alte asociații”, scrie un român pe grupul de Facebook amintit. La secțiunea de comentarii, mai multe persoane au dezvăluit sumele pe care le încasează de la alte companii din țară.

Membrii acestui grup online au spus care sunt sumele oferite în clădirile în care locuiesc. Dintr-o analiză la prima vedere vedem că veniturile pornesc de la 1.800 de euro și pot ajunge până la 4.200 euro pe an.

ADVERTISEMENT

Suma de 4.200 euro / an este o sumă bunicică. În medie, chiria încasată este de 4.800 euro, acest lucru ține de cum s-a negociat. Eu am încheiat un contract cu RDS – RCS. Pentru închirierea suprafeței de 100 m.p. din terasa blocului, iar pentru reparația hidroizolației RDS – RCS îmi achită C/val pentru acea suprafață de 100 m.p. închiriată”, spune un bărbat.

Alte sume oferite, conform comentariilor: ”2.400 euro în Râmnicu-Vâlcea pe un an.” / ”300 euro/ lună de la Digi în Craiova.” / ”150 de la Digi și 200 de la Orange în Râmnicu-Vâlcea.”, ”1.200 lei lunar în Buzău”, sunt răspunsurile altor internauți.

ADVERTISEMENT

Controversă privind radiațiile acestor antene

La aceeași postare, unii cetățeni s-au plâns de ”toxicitatea undelor electromagnetice”. Alții au venit rapid cu o replică și au explicat care sunt, de fapt, antenele cu radiații periculoase.

Toată lumea comentează și dă cu presupusul că sunt radiații emise de aceste antene. Fals!. Antenele sunt de G 3 – G 4 și sunt antene de recepție a undelor electromagnetice. Aceste antene nu radiază. Vorbim de radiații la antenele G 5 care sunt antene emisie recepție. Aceste antene radiază atunci când trec pe emisie”, explică un alt cetățean.

ADVERTISEMENT
Imagini de neînțeles în București. Gardă de onoare, antemergătoare BMW și circulație blocată....
Imagini de neînțeles în București. Gardă de onoare, antemergătoare BMW și circulație blocată. Pe cine escortau
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
Aproape toată ţara a intrat sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină...
Aproape toată ţara a intrat sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii. Vreme severă până la noapte
Ce a putut declara Valentina Pelinel despre Mihaela Borcea, după ce s-a spus...
Ce a putut declara Valentina Pelinel despre Mihaela Borcea, după ce s-a spus că a scos-o din afacerile familiei!
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
AVERTISMENTUL lui VLADIMIR PUTIN: Membrii NATO din Europa se joacă cu focul!
AVERTISMENTUL lui VLADIMIR PUTIN: Membrii NATO din Europa se joacă cu focul!
Câți bani primesc în plus de la 1 septembrie românii cu pensii mici
Câți bani primesc în plus de la 1 septembrie românii cu pensii mici
Acuzații la adresa PRO TV. Fanii sunt revoltați din cauza deciziei
Acuzații la adresa PRO TV. Fanii sunt revoltați din cauza deciziei
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă...
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă de la Jilava, unde el și soția lui l-au conceput pe Aris.
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a...
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a fost stabilită. Detalii cu puternic impact emoțional
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”