News

Câți bani primește o asociație de proprietari pentru montarea unei antene de telefonie mobilă pe bloc. Sumele nu sunt mici

În România, o asociație de proprietari primește bani pentru montarea unei antene de telefonie mobilă pe bloc. Sumele încasate nu sunt deloc mici.
07.05.2023 | 16:39
Cati bani primeste o asociatie de proprietari pentru montarea unei antene de telefonie mobila pe bloc Sumele nu sunt mici
Câți bani primește o asociație de proprietari pentru montarea unei antene de telefonie mobilă pe bloc. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pentru montarea unei antene de telefonie mobilă pe bloc, orice asociație de proprietari din România primește diferite sume de bani. Acestea nu sunt deloc mic și variază în funcție de negocierile care au loc între cele două părți.

Câți bani primește o asociație de proprietari pentru montarea unei antene de telefonie mobilă pe bloc

În prezent, în România sunt în vigoare proceduri și reglementări stricte pentru montarea antenelor pe clădiri. În paralel, asociațiile de proprietari se bucură de venituri suplimentare în aceste condiții.

ADVERTISEMENT

E important de precizat că regulile care se referă la montarea antenelor de telefonie mobilă pe clădiri nu împiedică asociațiile de proprietari să obțină câștiguri frumoase. O temă de discuție în acest sens a fost lansată de curând în mediul online.

Pe grupul de Facebook ”Asociații de proprietari din România”, un cetățean dezvăluie suma pe care asociația sa o primește, anual, de la un operator de telefonie mobilă. El dorește să compare veniturile altor asociații din țară.

ADVERTISEMENT

Avem montată antenă Orange pe bloc și am dori să comparăm chiria încasată de noi (4.200 euro/an) cu suma încasată de alte asociații”, scrie un român pe grupul de Facebook amintit. La secțiunea de comentarii, mai multe persoane au dezvăluit sumele pe care le încasează de la alte companii din țară.

Membrii acestui grup online au spus care sunt sumele oferite în clădirile în care locuiesc. Dintr-o analiză la prima vedere vedem că veniturile pornesc de la 1.800 de euro și pot ajunge până la 4.200 euro pe an.

ADVERTISEMENT

Suma de 4.200 euro / an este o sumă bunicică. În medie, chiria încasată este de 4.800 euro, acest lucru ține de cum s-a negociat. Eu am încheiat un contract cu RDS – RCS. Pentru închirierea suprafeței de 100 m.p. din terasa blocului, iar pentru reparația hidroizolației RDS – RCS îmi achită C/val pentru acea suprafață de 100 m.p. închiriată”, spune un bărbat.

Alte sume oferite, conform comentariilor: ”2.400 euro în Râmnicu-Vâlcea pe un an.” / ”300 euro/ lună de la Digi în Craiova.” / ”150 de la Digi și 200 de la Orange în Râmnicu-Vâlcea.”, ”1.200 lei lunar în Buzău”, sunt răspunsurile altor internauți.

ADVERTISEMENT

Controversă privind radiațiile acestor antene

La aceeași postare, unii cetățeni s-au plâns de ”toxicitatea undelor electromagnetice”. Alții au venit rapid cu o replică și au explicat care sunt, de fapt, antenele cu radiații periculoase.

Toată lumea comentează și dă cu presupusul că sunt radiații emise de aceste antene. Fals!. Antenele sunt de G 3 – G 4 și sunt antene de recepție a undelor electromagnetice. Aceste antene nu radiază. Vorbim de radiații la antenele G 5 care sunt antene emisie recepție. Aceste antene radiază atunci când trec pe emisie”, explică un alt cetățean.

ADVERTISEMENT
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama...
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Concediul pentru creșterea copilului. Schimbări la întoarcerea în câmpul muncii
Concediul pentru creșterea copilului. Schimbări la întoarcerea în câmpul muncii
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie