News

Câți români s-au îmbolnăvit, de fapt, de coronavirus. Ministrul sănătății a spus care sunt cifrele reale

Alexandru Rafila spune că numărul infectărilor cu Covid-19 e de cinci ori mai mare decât arată raportările oficiale. Câți români s-au îmbolnăvit, de fapt.
07.02.2022 | 09:08
Cati romani sau imbolnavit de fapt de coronavirus Ministrul sanatatii a spus care sunt cifrele reale
ADVERTISEMENT

Cifra reală a românilor care s-au îmbolnăvit de coronavirus este mult mai mare în realitate, afirmă ministrul Alexandru Rafila, care a mai spus și care ar fi numărul real al infectărilor de la noi din țară, de la începutul pandemiei și până acum.

Câți români s-au îmbolnăvit, de fapt, de coronavirus în pandemie. Estimările ministrului sănătății

Ministrul sănătății a spus că cifra de două milioane de români care au contractat infecția cu Covid-19 de la izbucnirea pandemiei este una mult mai mică decât în realitate.

ADVERTISEMENT

Conform lui Alexandru Rafila, numărul din realitate al infectărilor cu coronavirus este undeva la zece milioane. Vorbim, așadar, de o creștere de cinci ori a numărului raportat în mod oficial de autorități.

De asemenea, el a explicat și de ce există această discrepanță atât de mare.

Este vorba despre faptul că, în cele mai multe dintre cazuri, simptomatologia este redusă, iar oamenii nici măcar nu își dau seama că au avut Covid-19.

ADVERTISEMENT

Peste 10 milioane de români au avut coronavirus, spune ministrul

Tulpina Omicron este foarte transmisibilă, iar și acest lucru a contribuit la numărul extrem de mare de infectări.

”Cu siguranţă au făcut 10 milioane de persoane COVID, eu cred că au făcut şi mai mult de 10 milioane, pentru că discutăm de o tulpină extrem de transmisibilă pe de-o parte şi la care simptomatologia pentru mulţi dintre cei care se îmbolnăvesc este foarte redusă”, a afirmat Rafila, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Totuși, numărul real al infectărilor ar putea fi chiar mai mare de atât, cel mai mic factor de multiplicare fiind cinci.

Au fost și români vaccinați care s-au îmbolnăvit, a mai spus el, iar numărul total al celor diagnosticați este de două milioane.

ADVERTISEMENT

Memoria imunitară este la majoritatea locuitorilor țării noastre, a mai spus ministrul, aceasta fiind o veste foarte bună.

”Noi avem peste 2 milioane de persoane care au fost diagnosticate. Cel mai mic factor de multiplicare este cinci. Deci cel puţin 10 milioane de persoane au trecut prin infecţie.

Sigur, sunt unii vaccinaţi care au trecut prin boală, aşa cum se întâmplă acum, în valul Omicron, dar sigur, memoria imunitară este probabil la majoritatea cetăţenilor din România”, a declarat Alexandru Rafila, pentru sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT