News

Apare un nou aeroport în România. Va avea o zonă de promenadă și dotări moderne

Un nou aeroport se va face în România. Va dispune de o zonă de promenadă, iar reprezentanții proiectului promit dotări moderne.
27.04.2024 | 17:16
Apare un nou aeroport in Romania Va avea o zona de promenada si dotari moderne
Despre ce aeroport este vorba. Sursa foto: Hotelvector
ADVERTISEMENT

Încă un aeroport va mai apărea în România, iar cei care contribuie la realizarea lui spun că va avea o zonă de promenadă și dotări dintre cele mai moderne. Va fi amplasat între două mari orașe ale României.

Apare un nou aeroport în țară. Va avea 9 porți de îmbarcare

Aeroportul Internațional Galați-Brăila va deveni realitate. Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, a dat de veste vineri, într-o conferință de presă, că a reușit să obțină, după luni lungi de negocieri, acordul de delimitare a spațiului aerian, de la ROMATSA.

ADVERTISEMENT

Aeroportul Internațional Galați-Brăila este prevăzut cu un terminal cargo cu o suprafață de aproape 5.500 de metri pătrați, un terminal de pasageri cu o suprafață de 28.500 de metri pătrați, iar pista de decolare și aterizare va fi lungă de 3500 de metri, precum aeroporturile din Otopeni, Timișoara și Constanța.

Aeroportul Internațional Galați-Brăila, zonă de promenadă similară cu Faleza Dunării

Aeroportul se va întinde pe o suprafață de 250 de hectare, la care se mai adaugă o zonă rezervată pentru investiții publice, de aproape 115 hectare. De asemenea, va fi dotat și cu verdeață și tehnologii de ultimă generație. Mai mult, zona de promenadă se dorește a fi similară cu Faleza Dunării.

ADVERTISEMENT

”Va fi un aeroport modern, care va prelua din identitatea oraşului, recreând o zonă de promenadă asemănătoare cu Faleza Dunării. Aeroportul va fi construit după un concept ‘verde’, cu multă vegetaţie pe faţade şi la interior, fiind dotat cu tehnologii de ultimă generaţie, pentru un consum redus, un confort sporit pentru pasageri, eficient din punctul de vedere al costurilor şi cu emisii poluante cât mai scăzute.

Va fi singurul aeroport din România şi cu un spaţiu expoziţional, în care pasagerii vor putea admira diferite expoziţii şi vor putea participa la o multitudine de evenimente culturale”, a transmis Costel Fotea.

ADVERTISEMENT

Totodată, noul aeroport va avea și panouri fotovoltaice, instalații inteligente de iluminat, stații de încărcare a autoturismelor electrice, sistem de supraveghere și analiză video pe bază de inteligență artificală, echipament de ultimă generație de scanare a bagajelor de cabină sau porți automate de verificare a cărților de îmbarcare și sistem de automatizare.

Proiectul urmează a fi inclus în Master Planul General de Transport și mai trebuie studiat amănunțit, în așa fel încât să se pornească desemnarea firmei constructoare. Cea mai bună ofertă va fi cea câștigătoare.

ADVERTISEMENT

”Este un proiect extrem de important, aşteptat de milioane de oameni din Galaţi, Brăila, Vrancea şi Bârlad, precum şi din zona raionului Cahul. Cert este că aeroportul nu a fost uitat sau abandonat. Mergem înainte şi lucrăm intens”, a mai precizat Costel Fotea.

ADVERTISEMENT
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste...
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de...
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo extreme
Gestul uriaş făcut de Valentina Pelinel! Soţia lui Cristi Borcea nu s-a uitat...
Gestul uriaş făcut de Valentina Pelinel! Soţia lui Cristi Borcea nu s-a uitat la bani
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
AMENDĂ de 4.500 de lei dacă FACI asta! E total INTERZIS!
AMENDĂ de 4.500 de lei dacă FACI asta! E total INTERZIS!
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și...
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și spălare de bani. Ar fi cerut sute de mii de euro pentru a rezolva probleme în justiție
Vești foarte proaste de la ANM. Luna iunie, una de coșmar
Vești foarte proaste de la ANM. Luna iunie, una de coșmar
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce...
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce scor înregistrează Piedone și Firea
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are...
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are o istorie fascinantă