News

Caz revoltător. 12 elevi nu au putut susține Evaluarea Națională, deoarece o profesoară le-a trecut în catalog notele de la simulare, lăsându-i corigenți

Caz revoltător. 12 elevi au fost lăsați corigenți după ce profesoara de matematică a decis să le treacă în catalog notele de la simulare.
29.06.2023 | 22:19
Caz revoltator 12 elevi nu au putut sustine Evaluarea Nationala deoarece o profesoara lea trecut in catalog notele de la simulare lasandui corigenti
Caz revoltător. 12 elevi nu au putut susține Evaluarea Națională. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Caz revoltător. 12 elevi nu au putut susține Evaluarea Națională din cauza profesoarei de matematică. Femeia le-a trecut în catalog notele de la simulare, deși aceștia nu au solicitat acest lucru. Copiii au fost lăsați corigenți.

Caz revoltător. 12 elevi nu au putut susține Evaluarea Națională din cauza profesoarei de matematică

Încă o situație scandaloasă la o școală din Azuga, acolo unde mai mulți elevi nu au putut susține examenul de Evaluare Națională. Incidentul a fost semnalat într-o clasă a Liceului Teoretic Azuga, din Prahova.

ADVERTISEMENT

Din cei 18 cursanți ai colectivului de elevi, 12 nu au putut participa la examen. Acest lucru s-a întâmplat deoarece profesoara de matematică a hotărât să pună în catalog notele de la simulare, deși nu a primit un acord oficial de la aceștia.

Prin urmare, cei doisprezece elevi de clasa a opta au fost lăsați corigenți. Potrivit reprezentanților unității de învățământ, copiii au avut rezultate foarte bune în toți cei patru ani de gimnaziu, iar nimeni nu se aștepta la această situație.

ADVERTISEMENT

„Mi s-a părut aşa un act răzbunător, ceea ce a făcut doamna profesoară. Cred că nu este adecvat unui cadru didactic. În prima zi de vacanţă le-a pus absenţe. La unii l-a motivat, la alţii nu. Nu ştie ce face. Nu ştie ce face. Nu răspunde de faptele ei.”, susțin părinții elevilor, potrivit Observatornews.ro.

Profesoara este cercetată disciplinar

Având în vedere fapta, se consideră că profesoara a încălcat regulamentul. Prin urmare, părinții copiilor au sesizat organele abilitate. De asemenea, a fost depus un memoriu cu 100 de semnături către Inspectoratul Şcolar Prahova şi Ministerul Educaţiei.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții școlii la care profesoara își desfășoară activitatea au început cercetarea disciplinară a acesteia. Totodată, pe numele cadrului didactic a fost întocmit un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu.

„Am cerut direcţiunii şcolii să ne furnizeze toate informaţiile, toate demersurile pe care ei le-au făcut. În acelaşi timp am demarat propria anchetă”, a transmis Ioana Rizea, ISJ (Inspectoratul Școlar Județean) Prahova, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Directoarea liceului spune că o comisie va analiza plângerile părinților. „Este o comisie, care va cerceta aceste plângeri şi va întocmi un raport în urma cercetării disciplinare.”, a declarat Narcisa Mincu, directoare Liceul Teoretic Azuga.

ADVERTISEMENT