News

Caz revoltător în Iași. Două minore au fost obligate să se prostitueze, traficanţii au fost ridicaţi de DIICOT

Caz șocant în Iași. Două minore au fost obligate să se prostitueze, iar persoanele implicate au fost ridicate de ofițerii DIICOT
16.02.2024 | 18:08
Caz revoltator in Iasi Doua minore au fost obligate sa se prostitueze traficantii au fost ridicati de DIICOT
Operațiune de amploare a Poliției din Iași. Patru persoane sunt acuzate de trafic de minore pe care le-au obligat să se prostitueze. Sursa foto: Poliția Română
ADVERTISEMENT

Două minore în vârstă de 17 ani au fost victimele prostituției pentru patru persoane din Iași. Indivizii sunt acum investigați de poliția din Iași pentru presupusa infracțiune de trafic de minori și pentru complicitate la traficul de minori.

Au recrutat două minore pentru prostituție

Suspecții ar fi recrutat cele două tinere prin constrângere și le-ar fi obligat să se prostitueze. Conform declarațiilor transmise de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași, s-a documentat activitatea infracțională pentru patru persoane pe numele cărora s-a deschis o anchetă penală.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor obținute în urma activităților de urmărire penală, doi dintre suspecți ar fi ademenit două tinere minore, în vârstă de 17 ani, pe care, cu colaborarea celorlalți doi, le-ar fi forțat să se angajeze în practicarea prostituției în beneficiul lor.

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, au documentat activitatea infracțională a 4 persoane, cercetate într-o cauză penală vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și complicitate la trafic de minori.

ADVERTISEMENT

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în lunile decembrie 2023 și februarie 2024, doi dintre cei în cauză ar fi recrutat două persoane vătămate minore ( 17 ani), pe care, cu sprijinul celorlalți doi, le-ar fi obligat să practice prostituția în folosul lor”, a transmis IPJ Iași.

Fetele erau obligate să practice prostituția în locații închiriate în regim hotelier

Conform polițiștilor implicați în caz, victimele au fost transportate în municipiile Iași și Suceava, în diverse locații închiriate în regim hoteluri.

ADVERTISEMENT

Odată ajunse în locuințele respective, fetele ar fi fost constrânse să întrețină relații sexuale cu clienți diversi, care și ei la rândul lor erau recrutați de către cei patru suspecți investigați.

Dintre cei patru suspecți, trei au fost reținuți pentru 24 de ore, iar al patrulea este supus unei anchete sub control judiciar. Cei reținuți urmează să fie prezentați în fața Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

ADVERTISEMENT

La acțiunea poliției au participat polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași.

ADVERTISEMENT