News

Caz tragic în Galați, un bărbat a fost ucis de câinele vecinului, în timp ce îl hrănea. Nepoata sa de 14 ani a fost şi ea muşcată

Un bărbat de 47 de ani din Galați a fost ucis de câinele vecinului său, un Amstaff, în timp ce se afla în curtea acestuia pentru a-i hrăni animalele.
17.07.2023 | 12:22
Caz tragic in Galati un barbat a fost ucis de cainele vecinului in timp ce il hranea Nepoata sa de 14 ani a fost si ea muscata
Un gălățean a fost ucis de câinele vecinului său. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Tragedie într-o localitate gălățeană: Un bărbat de 47 de ani a fost ucis de câinele vecinului său, un Amstaff, în timp ce venise să-l hrănească, deoarece proprietarul animalului era plecat la muncă. Potrivit presei locale, nepoata victimei, în vârstă de 14 ani, a fost și ea mușcată de fiară. Incidentul tragic a avut loc în satul Roșcani, comuna Băneasa, iar Inspectoratul de Poliție al Județului Galați a fost sesizat prin apel la numărul de urgență 112.

Un bărbat din Galați a fost omorât de câinele vecinului

Potrivit informațiilor furnizate de poliție, un bărbat de 50 de ani a alertat autoritățile referitor la fratele său, care se afla inconștient în curtea unei gospodării și nu putea fi ajutat din cauza unui câine agresiv. Polițiștii s-au deplasat imediat la locul incidentului și, după ce au utilizat spray iritant lacrimogen, au reușit să ajungă la victima căzută la sol.

ADVERTISEMENT

Din păcate, bărbatul a fost declarat decedat, prezentând “o plagă mușcată la nivelul gâtului”. În același timp, nepoata sa, în încercarea de a ajunge la unchiul său, a fost și ea mușcată de mâna stângă de același câine. Adolescenta a reușit ulterior să iasă din curte.

În urma cercetărilor, oamenii legii au aflat că proprietarul gospodăriei și al câinelui îi încredințase bărbatului de 47 de ani responsabilitatea hrănirii animalelor pe perioada absenței sale. Animalul era ținut într-un țarc special construit.

ADVERTISEMENT

Proprietarul îi dăduse instrucțiuni să nu deschidă și să-l lase liber în curte. În ziua tragică, bărbatul s-a dus să hrănească animalele în jurul orei 17 și, deoarece nu s-a întors acasă, fratele și nepoata lui s-au dus să vadă ce s-a întâmplat.

“În cursul nopţii de 16-17 iulie 2023, la adresă a revenit şi proprietarul imobilului, iar câinele a rămas în custodia sa până la clarificarea situaţiei, precum şi a condiţiilor de deţinere”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Galați.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au deschis un dosar penal în acest caz pentru “comiterea infracțiunilor privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor s-au implicat și ei în cercetări, preluând dosarul pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și responsabilitățile în acest tragic incident.

Prin ce se deosebește rasa Amstaff

Rasa Amstaff, cunoscută și sub denumirea de Staffordshire Bull Terrier American, este o rasă de câini originară din Statele Unite ale Americii. Acești câini sunt renumiți pentru aspectul lor musculos și robust, dar și pentru personalitatea lor loială și protectoare. Amstaff-urile sunt extrem de inteligenți și învăță repede, făcându-i candidați ideali pentru dresaj și activități sportive.

ADVERTISEMENT

Amstaff-urile sunt cunoscuți pentru energia și agilitatea lor remarcabile. Acești câini au o dorință puternică de a se bucura de activități fizice intense și de a se implica în jocuri interactive. Cu toate acestea, având în vedere natura lor activă, este esențial ca acești câini să beneficieze de exerciții regulate și de o stimulare mentală adecvată. De asemenea, este important să se ofere Amstaff-urilor oportunități de socializare cu alte animale și oameni încă de la o vârstă fragedă, pentru a promova un comportament prietenos și sociabil în interacțiunile lor zilnice.

ADVERTISEMENT
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani...
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani sunt pârâţi la doamna
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani...
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani soția cu cea mai cunoscută amantă din România
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul...
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul ei a fost înșelat de soție. 𝐑𝐄𝐀𝐂𝐓̦𝐈𝐀 𝐀𝐌𝐔𝐙𝐀𝐍𝐓𝐀̆
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica...
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica de moarte...
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A...
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A rămas corigent de șapte ori la Conservator și face pe marele dascăl”
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei:...
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei: ”O să-i respectăm dorința! Nu vrem război...”
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că...
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că nu i s-a permis îmbarcarea într-un avion
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred...
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred că acolo mi s-a declanșat boala. E un sadism incredibil”
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română