Life

Ce a descoperit în șaorma un bărbat care a cumpărat acest produs din mai multe localuri. Ce conține, de fapt

Ce a găsit în șaorma un cumpărător care a testat produsul din mai multe restaurante. Ce are în compoziție, în realitate.
20.09.2023 | 07:49
Ce a descoperit in saorma un barbat care a cumparat acest produs din mai multe localuri Ce contine de fapt
Ce a găsit în șaorma un cumpărător care a testat produsul din mai multe restaurante. Ce are în compoziție, în realitate. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce a descoperit în șaorma un bărbat care a cumpărat acest produs din mai multe localuri. Ce conține, de fapt. Produsul de fast-food, cunoscut și sub denumirea de doner kebab, este unul dintre cele mai populare.

Ce a găsit în șaorma un cumpărător care a testat produsul din mai multe restaurante. Ce are în compoziție, în realitate

Jimmy Doherty, un cumpărător din Marea Britanie, a testat produsul din mai multe restaurante cu ajutorul unui expert în emisiunea sa, Food Unwrapped. Prezentatorul a ales 9 kebab-uri, achiziționate din localuri diferite.

ADVERTISEMENT

Cu ajutorul expertului criminalist, Paul Hancock, a găsit câteva lucruri surprinzătoare. Ce are în compoziție, în realitate, preparatul despre care se spune că este făcut cu carne de miel, cartofi prăjiți și castraveți murați.

Studiul realizat de acesta a scos la iveală un amănunt mai puțin plăcut. Potrivit Daily Star, testele specialiștilor au arătat cu totul altceva. Mai exact, doar una dintre cele 9 șaorma avea carne de miel, restul conținând pui sau chiar vită.

ADVERTISEMENT

Din fericire, nu a fost descoperită carne de cal sau de măgar. În aceeași notă, experții au speculat asupra ratei de eșec în cazul unui eșantion mai mare de șaorma. Aceasta ar fi undeva în jur de 60%, valoarea fiind tipică pentru situații de acest gen.

„Există un singur doner kebab care face, de fapt, conținutul adevărat. Majoritatea dintre ele conțin pui. Avem și câteva care conțin carne de vită. Din fericire, nu am găsit nici capră, nici măgar și nici cal în niciunul dintre produse.

ADVERTISEMENT

Dacă ți-aș da 900 de doner kebab, cine știe ce fel de rezultate am fi găsit?”, a spus expertul criminalist, Paul Hancock, mai arată sursa menționată anterior. Internauții s-au speriat când au văzut rezultatele pentru că nu știu niciodată ce cumpără la pachet.

Șaorma, preparatul adorat de toată lumea

Șaorma face parte din categoria preparatelor adorate de toată lumea și care se face extrem de rapid, fiind ideal pentru a fi luat acasă. Primele variante ale acestui produs nu conțineau maioneză și nici cartofi prăjiți.

ADVERTISEMENT

Rețeta de șaorma datează încă din secolul al XVIII-lea sau al XIX-lea și se pare că provine din Imperiul Roman. Mai mult, reprezintă un aliment de bază în Orientul Mijlociu, dar este cunoscut și savurat în întreaga lume.

Shawrama este denumirea arăbească a produsului de tip fast-food și care înseamnă întoarce. Concret, face referire la blocul de carne care se rotește pentru a se găti la grătar. În produs se găsesc diverse toppinguri, roșii și castraveți murați sau proaspeți.

ADVERTISEMENT