Life

Adevărul despre mușchiul file din magazine. Ce conține, de fapt, produsul. Avertismentul ANPC

S-ar părea că mușchiul file din magazine nu e chiar ceea ce pare. ANPC trage un semnal de alarmă și spune ce conține produsul, de fapt.
13.09.2023 | 10:39
Adevarul despre muschiul file din magazine Ce contine de fapt produsul Avertismentul ANPC
Adevărul despre mușchiul file din magazine. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

S-a aflat adevărul depsre mușchiul file din magazine. Ce conține aceasta, de fapt? Asociația pentru Protecția Consumatorilor trage un semnal de alarmă în rândul clienților.

Ce conține mușchiul file din magazine

Cu siguranță ai achiziționat măcar odată din comerț mușchiul file. Îl găsești în hipermarketuri și chiar și în alte magazine mai mici, având în vedere că e unul dintre mezelurile ”celebre”.  Un kilogram costă 84 de lei. Și totuși ce cumpărăm, de fapt?

ADVERTISEMENT

Asociația pentru Protecția Consumatorilor a transmis un mesaj pe contul oficial de socializare. Se pare că mușchiul file din magazinele din România nu e ceea ce pare, iar prețul este nejustificat.

Mai mult de atât, sursa citată spune că unele ingrediente folosite pentru realizarea sa, ar trebui interzise. Ce conține, de fapt, mușchiul file și de ce este atât de periculos? Se pare că anumite substanțe sunt dăunătoare pe termen lung organismului.

ADVERTISEMENT

Conform celor de la Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România, eticheta produsului este cea mai interesantă. Aici aflăm cât de multă proteină animală conține produsul, dar și ce alte ingrediente se regăsesc în el.

„Cotlet de porc fără os, apă, sare, proteină vegetală din SOIA, stabilizatori (difosfați), proteină animală din porc, agent de îngroşare (caragenan), antioxidant (eritorbat de sodiu), arome, zaharuri (maltodextrină), extracte naturale (porc şi legume), extract de drojdie, conservant (nitrit de sodiu).

ADVERTISEMENT

Carne formată. Carne din UE. Produs într-o fabrică în care se utilizează: LAPTE (lactoză), GRÂU (gluten), MUȘTAR, TELINA”, scrie pe eticheta produsului.

Câte calorii are acest produs, de fapt

De asemenea, deși mulți nu dau atenție unui mic detaliul, mușchiul file trebuie să fie consumat în maxim 24 de ore de la deschidere. În același timp, el trebuie păstrat doar la temperaturi de +2°C… +5°C.

ADVERTISEMENT

Pe etichetă aflăm și câte calorii are un astfel de produs, dar și câte grăsimi. Conform celor de la ANPC, 100 de grame de mușchi file are o valoare energetică de 439 de kj, respectiv 104,6 kcal.

De asemenea, produsul mai conține și 4,2 g grăsimi, dintre care 1,5 acizi grași saturați, 0,8 grame de glucide, dintre care mai puțin de 0,5 g zaharuri. Totodată, mai regăsim în compoziție alte 16,4 grame de proteine, dar și 2,4 grame de sare.

ADVERTISEMENT