News

Ce a descoperit un om de afaceri român după ce a pus o cameră video ascunsă în birou. Nu i-a venit să creadă ce vede, a sunat imediat la poliție

Un om de afaceri români a avut parte de o surpriză uriașă după ce a urmărit imaginile surprinse de o cameră video din birou. A sunat imediat la poliție.
10.09.2023 | 14:59
Ce a descoperit un om de afaceri roman dupa ce a pus o camera video ascunsa in birou Nu ia venit sa creada ce vede a sunat imediat la politie
Om de afaceri român, șocat de ceea ce vede pe o cameră video ascunsă în birou. A sunat rapid la poliție. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un om de afaceri din Suceava a pus, pentru siguranță și eventuale neplăceri, o cameră video în propriul birou. Alegerea s-a dovedit a fi una inspirată. Ce avea să pățească acesta.

Om de afaceri român, șocat de ceea ce vede pe o cameră video ascunsă în birou. A sunat rapid la poliție

Afaceristul sucevean spune că în ultimul timp a observat faptul că îi lipsesc sume de bani din birou. Tocmai de aceea a decis să monteze o cameră ascunsă care surprindea orice mișcare din zona seifului.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, când a urmărit imaginile surprinse de micuțul dispozitiv de supraveghere a trăit un șoc. Unul dintre angajații săi tocmai se ”servea” cu 60.000 de lei din seif.

Imediat după ce a constatat furtul și l-a recunoscut pe hoț, patronul l-a chemat pe acesta să vină până la el. ”Cine e în videoclipul ăsta?”, a întrebat administratorul firmei. ”Eu sunt, doar uite, sunt cu hainele cu care am venit la lucru azi”, ar fi răspuns angajatul-hoț.

ADVERTISEMENT

Hoțului i-a fost arătat și momentul incriminatoriu, când sustrage suma uriașă de bani. Din dorința de scăpa de probleme penale, s-a împrumutat cu 60.000 de lei de la un prieteni și i-a returnat patronului banii.

Acest gest nu l-a ajutat pe hoțul din Suceava să scape de acuzații. El a fost trimis în judecată pentru furt calificat. Dosarul a trecut deja de camera preliminară, urmând să înceapă procesul. Procesul se judecă la Judecătoria Rădăuți.

ADVERTISEMENT

”În imagini se observă faptul că persoana în cauză poartă încălțăminte sport de culoare neagră cu talpă albă având inscripționat pe lateral 3 dungi de culoare albă specifică mărcii Adidas, fiind identici cu cei purtați de către inculpat la intrarea în serviciu cât și după ieșirea din serviciu.

De asemenea s-a putut observa și îmbrăcămintea de culoare închisă a inculpatului, asemănătoare cu cea purtată de persoana surprinsă de imaginile de pe camera de supraveghere montată în biroul administratorului”, se arată în rechizitoriu, scrie Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Cum a intrat hoțul în posesia cheii de la seif

Patronul prădat mai declară că doar el și mama lui aveau cheia de la seif. Astfel, se pare că suspectul de furt i-ar fi furat și cheia din buzunarul hainei, înainte de a-i goli seiful.

La audierile de la poliție, afaceristul din nordul țării a explicat ce l-a determinat să monteze acea cameră în birou. El a declarat că ”în locul unde se afla montat seiful, se afla o cameră de supraveghere ascunsă, despre care nu știa nimeni, montând-o pentru că a sesizat și în trecut lipsa unor sume de bani și avea bănuiala că cineva îi sustrage banii din seif”.

ADVERTISEMENT