Fotbal intern

Ce a făcut Gică Hagi cu 1,5 milioane de euro din transferul lui Tudor Băluţă

02.02.2019 | 17:59
Ce a facut Gica Hagi cu 15 milioane de euro din transferul lui Tudor Baluta

FC Viitorul Constanţa l-a vândut pe Tudor Băluţă la Brighton în perioada de mercato din această iarnă, iar Regele a încasat 3 milioane de euro în schimbul mijlocaşului în vârstă de 19 ani. Din această sumă, Gică Hagi a pierdut 1,5 milioane de euro, bani care vor ajunge la Gică Popescu.

Conform Telekom Sport, Gică Hagi şi Gică Popescu au o colaborare din care amândoi ies căştigători. În conturile echipei FC Viitorul Constanţa vor rămâne 1,5 milioane de euro din transferul lui Tudor Băluţă la Brighton, iar restul de bani vor merge către Şcoala de Fotbal Gică Popescu, acolo unde a jucat mijlocaşul.

S-a aflat ce a făcut Gică Hagi cu 1,5 milioane de euro din transferul lui Tudor Băluţă

Gică Hagi şi Gică Popescu au un parteneriat foarte bun şi înţelegerea dintre cei doi este una foarte clară. Aceştia au decis ca jucătorii care au ajuns la FC Viitorul Constanţa de la academia deţinută de fostul căpitan al Barcelonei să fie deţinuţi în coproprietate, iar suma dintr-un eventual transfer să se împartă în mod egal.

Tudor Băluţă nu este singurul fotbalist trecut pe la FC Viitorul Constanţa care a fost descoperit de Şcoala de Fotbal Gică Popescu. Alex Băluţă şi Alex Mitriţă au jucat şi ei în ambele părţi, iar în lotul lui Gică Hagi mai sunt Sebastian Mladen şi Robert Boboc, cei doi veniţi la fosta campioană a României de la Gică Popescu.

Gică Hagi şi Gică Popescu

Salariu de 45.000 de euro pe lună are Tudor Băluţă la Brighton

Tudor Băluţă a semna cu Brighton & Hove Albion un contract valabil până pe 30 iunie 2022, dar a fost lăsat de englezi ca să joace pentru FC Viitorul Constanţa până la finalul sezonului 2018 – 2019. Mijlocaşul în vârstă de 19 ani va avea un salariu de 45.000 de euro pe lună la gruparea din Premier League şi a primit la semnătură 80.000 de euro. Mai mult, FANATIK a anunţat că Viitorul deţine în continuare 20% din drepturile pentru internaţionalul român.

  • 1,3 milioane de euro este cota lui Tudor Băluţă, conform transfermarkt.com
  • 19 meciuri şi două goluri are Tudor Băluţă pentru Viitorul în sezonul 2018 – 2019