News

Ce a făcut Monica Macovei în cazul accidentului din Constanța. Cum a încercat să afle dovezi

Fostul ministru al justiției Monica Macovei a încercat să afle dovezi din dosarul accidentului de la Constanța, unde un motociclist a fost rănit.
28.12.2022 | 08:59
Ce a facut Monica Macovei in cazul accidentului din Constanta Cum a incercat sa afle dovezi
Monica Macovei, detalii despre accident. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Avocata motociclistului, aflat în spital după ce a fost accidentat de autoturismul Monicăi Macovei, a depus plângere la rândul său împotriva fostului ministru al justiției.

Cum a încercat Monica Macovei să afle dovezi din dosarul accidentului

Potrivit Antena 3, aceeași avocată îl reprezintă pe motociclist și în civil, într-un dosar prin care Monica Macovei voia să afle date din dosarul penal.

ADVERTISEMENT

Conform sursei, Monica Macovei a primit după accident o dovadă cu drept de circulație pe o perioadă limitată, însă ulterior nu s-a mai întâmplat nimic notabil. Mașina implicată în accidentul care l-a trimis în spital pe motociclist a ajuns într-un service auto din Sectorul 4 al Capitalei, iar acum anchetatorii așteaptă să vadă de câte zile de spitalizare va avea nevoie motociclistul.

Până în acest moment nu a fost audiat nimeni în acest dosar, nici Monica Macovei, nici martorii, nici motociclistul, conform Antena 3, deși a trecut mai bine de o lună de la accident.

ADVERTISEMENT

Între timp, Macovei a dat în judecată Parchetul, dar și pe motociclist. Parchetului i-a cerut să efectueze o expertiză tehnică a mașinii pe care o conducea fostul ministru, din care să reiasă viteza de deplasare a autoturismului precum și direcțiile de deplasare ale motocicletei și autoturismului.

Macovei le-a transmis judecătorilor că mașina pe care o conducea este ”daună totală”. În replică, avocatul motociclistului rănit a cerut ca solicitarea Monicăi Macovei să fie respinsă.

ADVERTISEMENT

“Arată că prin cererea de asigurare, dovezi pe care a formulat-o reclamanta tinde să afle actele de urmărire penală care nu este publică, iar în ceea ce privește motivele pe care le invocă, în sensul că nu a fost audiată și nici persoana cu care se află mașină, aceste aspecte nu țin de dosar civil, ci de dosarul penal”, a transmis avocatul, conform Antena 3.

Anchetatorii au stabilit deja că Monica Macovei a fost prezentă la fața locului accidentului, fiind filmată de camerele de tip bodycam care aparțin polițiștilor. Atât motocicleta, cât și autoturismul implicat în accident au fost deja evaluate tehnic la fața locului, potrivit rapoartelor oficiale.

ADVERTISEMENT

În consecință, Judecătoria Sectorului 4 a respins solicitarea fostului ministru al justiției, care a făcut un apel care va fi judecat în ianuarie. Motociclistul rănit se află momentan în spital, unde a fost operat la o mână și la un picior.

Monica Macovei riscă să fie cercetată pentru vătămare corporală din culpă, dacă medicii îi vor da bărbatului lovit 91 de zile, sau mai mult, de îngrijiri medicale. În caz contrar dosarul se va clasa, iar motociclistul va avea dreptul să apeleze la instanțele civile pentru a solicita despăgubiri.

ADVERTISEMENT