News

Imagini spectaculoase de pe Transfăgărăşan: a început deszăpezirea. Când se va deschide șoseaua. Video

Vin imagini spectaculoase de pe Transfăgărăşan, acolo unde drumarii au început deszăpezirea. Șoseaua se va deschide mai devreme decât se anticipa.
01.05.2024 | 13:54
Imagini spectaculoase de pe Transfagarasan a inceput deszapezirea Cand se va deschide soseaua Video
Vești excelente: drumarii au început deszăpezirea pe Transfăgărăşan. Când se va deschide șoseaua. Sursa foto: capturi DRPD Brașov / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În prima zi a luni mai, vin imagini spectaculoase de pe șoseaua Transfăgărăşan, acolo unde drumarii au început deszăpezirea. Drumul se va deschide circulației mult mai devreme decât se anticipa.

Vești excelente: drumarii au început deszăpezirea pe Transfăgărăşan. Când se va deschide șoseaua

Miercuri, 1 mai, în debutul ultimei luni de primăvară, drumarii au început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Veștile de la autorități sunt excelente pentru iubitorii drumețiilor în zona înaltă.

ADVERTISEMENT

Astfel, se pare că sunt șanse uriașe ca acest drum să fie redeschis circulației ”cu mult înainte de data obişnuită de 1 iulie”, a anunţat miercuri DRDP Braşov, pe pagina de socializare.

Am început deszăpezirea Transfăgărăşanului! Deocamdată lucrăm în zonele în care nu există risc de avalanşă şi doar atunci când condiţiile meteo permit intervenţia în siguranţă.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că în acest an avem mai puţină zăpadă faţă de alţi ani, estimăm că vom putea deschide acest drum spectaculos cu mult înainte de data obişnuită de 1 iulie”, este mesajul reprezentanților DRDP Braşov, pe Facebook.


În prezent, circulaţia în judeţul Sibiu, pe Transfăgărăşan, este oprită pe porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. De subliniat că accesul în zona turistică Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina. Aici, stratul de zăpadă este de 69 de centimetri, la stația meteo de la Bâlea Lac.

ADVERTISEMENT

Situația în urmă cu un an, total diferită pe Transfăgărăşan

Iarna care a trecut a fost una mult mai blândă decât cea din 2023. Nu au mai fost căderi abundente de zăpadă la cote foarte înalte, astfel că drumarii nu mai au o misiune la fel de dificilă.

În urmă cu un an, pe 1 iunie, într-o perioadă în care în sudul țării se înregistrau maxime de 29 – 30 de grade, în zona de munte, la cote foarte înalte, atmosfera era una de iarnă veritabilă. Pe Transfăgărășan, nămeții atingeau chiar și 3 – 4 metri.

ADVERTISEMENT

Chiar în prima zi de vară, reprezentanții DRDP Brașov au postat imagini cu lucrările de deszăpezire de pe această șosea. ”Mult a fost, puțin a rămas. Continuăm deszăpezirea Transfăgărășanului. Cu toate că lucrăm în condiții vitrege, cu temperaturi scăzute, între nămeți de peste 3-4 metri, rămânem optimiști că vom putea deschide drumul până la mijlocul acestei luni”, se arăta pe pagina de Facebook a DRPD Brașov.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după...
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după destrămarea căsniciei: Sper ca Maria să mă ierte!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit...
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit pentru rolul jucat
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților