News

Ce a pățit o familie din Tulcea după ce și-a cumpărat un apartament acum 3 ani. Astăzi, stă tot în chirie

O familie din Tulcea trece printr-un coșmar după ce și-a cumpărat un apartament acum 3 ani. Nu este singura situație semnalată.
28.01.2024 | 09:44
Ce a patit o familie din Tulcea dupa ce sia cumparat un apartament acum 3 ani Astazi sta tot in chirie
Ce a pățit o familie din Tulcea după ce și-a cumpărat un apartament. colaj Fanatik/ foto captură Observator
ADVERTISEMENT

O familie din Tulcea trece printr-o situație delicată după ce în urmă cu 3 ani și-a cumpărat un apartament, dar nici până în ziua de azi nu s-a mutat în locuința respectivă. Oamenii sunt nevoiți să stea și acum tot în chirie.

Coșmarul prin care trece o familie după ce și-a cumpărat un apartament

Înșelătoriile puse la cale de dezvoltatorii imobiliari sunt din ce în ce mai frecvente. Este și cazul familiei din Tulcea, care a fost convinsă să plăteasă integral un apartament, încă de acum trei ani.

ADVERTISEMENT

Oamenii au fost încântați când li s-a spus că dacă vor plăti toată suma li se va face o reducere de 8.000 de euro. Însă, dezvoltatorul nu a finalizat proiectul nici până acum. Mai mult, locuințele ar fi fost vândute de mai multe ori.

„A spus că dacă las toţi banii, fiind 60.000 suma totală, îmi face reducere de 8.000 de euro, fapt care m-a încântat, dar uitaţi că de 4 ani stau în chirie”, a transmis unul dintre cumpărători pentru Observator.

ADVERTISEMENT

O altă persoană care a plătit integral unul dintre apartamentele construite de același dezvoltator, susține că atunci când i-a cerut explicații acestuia pentru întârzierea de câțiva ani, bărbatul i-ar fi oferit o altă locuință în schimbul celei promise.

Oamenii spun că respectivul constructor ar fi început să ridice patru blocuri, în aceeași perioadă. Din 2019 și până în prezent, doar două dintre ele au fost finalizate. Lichidatorii judiciari susțin că, probabil, problemele în acest sector au apărut din cauza scumpirii materialelor, dar și a războiului din Ucraina.

ADVERTISEMENT

„Am aflat că acest apartament mai este vândut încă o dată”

Constructorul a decis să intre în insolvență, pentru a evita falimentul. În acel moment, clienții au început să se informeze cu privire la situația reală. Ei spun că unele dintre locuințe ar fi fost vândute de două ori.

„Am aflat în septembrie că acest apartament mai este vândut încă o dată. Ne-a sunat (n.r. dezvoltatorul) să ne spună că ne dă banii, dar nu ne-a dat niciun ban”, a spus unul dintre clienții constructorului, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, dezvoltatorul imobiliar susține că acest lucru nu s-a întâmplat. El spune că s-ar fi produs încurcătură privind numărul apartamentului. Totodată susține că până la finalul acestui an, toate apartamentele vor fi gata.

Un caz similar a ieșit la iveală, la începutul acestei săptămâni, în Prahova. Mai mulți oameni au fost păcăliți să cumpere apartamente fictive, prejudiciul ridicându-se în total la un milion de euro. Trei notari și un avocat sunt anchetați în acest caz.

 

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Supărat că Poliţia i-a găsit mai multe defecţiuni la maşină, un şofer din...
Supărat că Poliţia i-a găsit mai multe defecţiuni la maşină, un şofer din Neamţ şi-a distrus singur autovehiculul: "Dacă nu e bună, o fac eu să nu fie bună"
Cristi Borcea, dezvăluiri fără precedent despre fiica secretă pe care o are dintr-o...
Cristi Borcea, dezvăluiri fără precedent despre fiica secretă pe care o are dintr-o relaţie extraconjugală! Cu ce se ocupă tânăra
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Vedetă dată afară de Pro TV chiar în ziua angajării: „A fost un...
Vedetă dată afară de Pro TV chiar în ziua angajării: „A fost un dezastru total!”
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică:...
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică: Nimeni nu deţine pe nimeni!
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie