News

Ce a pățit o femeie pe creasta munților Bucegi. Cum au găsit-o cei de la Salvamont și de ce mergea desculță

Primăvară încă este departe de a se instala în zonele montane. Angajații Salvamont au anunțat, miercuri, ce a pățit o femeie pe creasta munților. Aceasta a fost găsită desculță.
27.04.2022 | 18:53
Ce a patit o femeie pe creasta muntilor Bucegi Cum au gasito cei de la Salvamont si de ce mergea desculta
Salvamont Bucegi anunță ce a pățit o femeie pe creasta munților. De ce mergea desculță. Sursa foto: Salvamont Bușteni
ADVERTISEMENT

Dacă la câmpie am avut valori demne de o zi de vară în ultimele zile, la munte iarna încă nu a plecat. Salvamontiștii avertizează asupra problemelor pe care le pot avea cei care se încumetă la aventuri.

Salvamont Bușteni anunță ce a pățit o femeie pe creasta munților. De ce mergea desculță

Pe pagina de Facebook, angajații de la Salvamont Bușteni prezintă cazul unei femei care s-a aventurat la munte în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Aceasta nu a luat deloc în considerare faptul că pe creste iarna nu a plecat și a urcat având în picioare ”ghetuțe de stradă”.

Din cauza zăpezii și a frigului, acest tip de încălțăminte nu a rezistat prea mult, iar femeia, de 46 de ani, s-a trezit fără talpă, fiind nevoită să meargă desculță prin omăt.

ADVERTISEMENT

”A mers în ciorapi, până i-au înghețat picioarele și când nu a mai putut, a sunat după ajutor”, spun cei de la Salvamont Bușteni.

Tot în cursul zilei de miercuri, la scurt timp după acest caz, o altă femeie, coincidență, tot de 46 de ani, a suferit o epuizare fizică pe același traseu.

ADVERTISEMENT

Aceasta voia să ajungă la Crucea de pe munte cu fiul ei, dar ambii erau încălțați cu pantofi sport de vară.

”Din fericire ambele cazuri s-au terminat cu bine și noi sperăm că victimele au învățat ceva din aceste întâmplări”, spun salvamontiștii.

ADVERTISEMENT

Vremea în continuare în zonele montane

Administrația Națională de Meteorologie anunță o vreme extrem de capricioasă în următoarea perioadă în zona de munte. Nu va fi deloc cald, iar precipitațiile vor fi destul de bogate.

Conform prognozei pe două săptămâni, din 28 aprilie, temperatura aerului va scădea până spre 6 grade. Abia din 1 mai vremea se va încălzi, urmând a se înregistra în medie 8 grade în intervalul 01-04 mai. După data de 04 mai și până la sfârșitul intervalului, media regională a maximelor va fi de 9…10 grade.

Media minimelor va scădea de la 4 grade în data de 25 aprilie, până la valori în jurul valorii de 0 grade în data de 02 mai, apoi va crește ușor până la sfârșitul intervalului spre valori în jurul a 2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

ADVERTISEMENT