News

Ce a pățit un șomer din Neamț care a mers la AJOFM pentru a-și găsi un loc de muncă: “Ce-am văzut acum este de-a dreptul șocant”

Un șomer din Neamț a mers la AJOFM pentru a-și găsi un loc de muncă. Șocul trăit de bărbat: „Agențiile județene aruncă banii pe prostii”
12.04.2024 | 08:44
Ce a patit un somer din Neamt care a mers la AJOFM pentru asi gasi un loc de munca Ceam vazut acum este dea dreptul socant
Ce a pățit un șomer din Neamț care a mers la AJOFM pentru a-și găsi un loc de muncă. colaj Fanatik/ Foto Hepta/economedia.ro
ADVERTISEMENT

Un șomer din Nemț a mers la AJOFM pentru a-și găsi un loc de muncă. Însă, bărbatul a trecut printr-o situație care l-a surprins, și nu într-un mod plăcut. Ce a constatat românul când a ajuns la sediul instituției?

Șocul trăit de un șomer care a ajuns la AJOFM pentru a-și găsi un loc de muncă

Iulian B. a lucrat în afara granițelor pentru mulți ani. A ocupat posturi de inginer, chiar dacă nu deține o diplomă care să îi ateste cunoștințele. Recent, românul a revenit în țară, iar acum se află în căutarea unui loc de muncă.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a mers la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț, în speranța că va găsi un job pe măsura așteptărilor sale. A fost surprins să constate că în oferta de cursuri de recalificare profesională se afla un program pentru „pregătirea patronilor”.

„Cursuri gratuite – Competențe Antreprenoriale” este ceea ce era afișat pe un anunț publicat de AJOFM Neamț. Pe de altă parte, șomerul spune că nu înțelege de ce o agenție județeană de forță de muncă organizează astfel de cursuri.

ADVERTISEMENT

„E disprețul maxim pe care poți să-l ai când ar trebui să pregătești forță de muncă, în schimb tu organizezi cursuri gratuite de ”patroni” la Agenția Județeană a Forțelor de Muncă Neamț. Adică într-un județ unde aproape jumătate din populație e plecată la muncă în Italia și Spania, tu faci cursuri de patroni?”, a transmis bărbatul pentru Economedia.

„Agențiile județene aruncă banii pe prostii”

Șomerul din Neamț mai spune că locurile de muncă disponibile nu l-au mulțumit, iar toate cursurile sunt destinate meseriilor pentru care nu este, neapărat, necesară o pregătire. Bărbatul este revoltat și susține că agențiile județene „aruncă banii pe prostii”.

ADVERTISEMENT

„România este țara în care se poate orice. Mi se pare absolut nepotrivit și sunt sigur că agențiile județene primesc, de decenii, bani pentru pregătirea forței de muncă și aruncă banii pe prostii.

Dar ce-am văzut acum este de-a dreptul șocant. Am și întrebat-o pe doamna de la intrare la ce folosește cursul acesta? Mi-a răspuns că dacă vreau să îmi fac o afacere. Da, dacă vreau să-mi fac o afacere, îmi trebuie bani, nu diplome”, adaugă bărbatul.

ADVERTISEMENT

Totodată, Iulian B. a ținut să precizeze că în alte state nu a întâlnit o situație similară. El spune că i se pare stupid ca agențiile de forță de muncă să „pregătească patroni”, având în vedere că este nevoie de oameni pe piața muncii.

ADVERTISEMENT
Tags: