Sport

Ce a pierdut Dinamo! Barcelona îl vrea pe fostul jucător al “câinilor”, dar nu are bani de transfer

Dinamo nu a știut ce a avut în curte! Aleix Garcia a jucat în sezonul 2020-2021 în Ștefan cel Mare, iar acum este dorit de Barcelona. Prețul spaniolului este unul piperat.
30.12.2023 | 14:04
Ce a pierdut Dinamo Barcelona il vrea pe fostul jucator al cainilor dar nu are bani de transfer
Aleix Garcia este dorit de FC Barcelona
ADVERTISEMENT

Mijlocașul spaniol Aleix Garcia, în vârstă de 26 de ani, a atras atenția în acest sezon și se află pe lista de transferuri a gigantului spaniol FC Barcelona. Echipa lui Xavi vrea cu orice preț să-l aducă pe Garcia, însă se lovește de prețul acestuia, 20 de milioane de euro.

Aleix Garcia nu a reușit să se impună la Dinamo

Aleix Garcia a jucat la Dinamo în sezonul 2020/2021 și nu a reușit să bifeze decât 7 partide. Până să ajungă în Ștefan cel Mare, Garcia și-a conturat un CV impresionant prin evoluțiile sale la cluburi precum Manchester City, Villarreal, Girona și Excel Mouscron.

ADVERTISEMENT

Trei goluri spectaculoase și prestații remarcabile în actuala stagiune de La Liga l-au propulsat pe Aleix Garcia în fruntea listei de transferuri a Barcelonei, care pare determinată să îl aducă pe mijlocașul talentat pe Camp Nou în această perioadă de mercato de iarnă.

Cu toate acestea, provocările financiare par a sta în calea acestui transfer de amploare. Jurnalistul Gerard Romero a confirmat că Aleix Garcia reprezintă “ținta” numărul 1 pentru Barcelona în această fereastră de transferuri, dar situația financiară a clubului nu permite achitarea clauzei de transfer în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Barcelona s-a interesat de serviciile lui Aleix Garcia

Barcelona a efectuat recent un alt transfer important, aducându-l pe Vitor Roque în schimbul a 40 de milioane de euro, ceea ce a pus o presiune suplimentară asupra bugetului echipei.

Cu toate acestea, oficialii catalani nu par să se descurajeze și analizează variante, inclusiv posibilitatea unui împrumut al lui Aleix Garcia. Girona, clubul actual al fotbalistului, nu este însă favorabil acestui scenariu. Delfi Geli, președintele lui Girona, a subliniat că Aleix Garcia va părăsi clubul doar dacă Barcelona va prezenta o ofertă concretă, care să acopere integral clauza sa de transfer.

ADVERTISEMENT

“Până la urmă, există o singură clauză care poate face un jucător să plece. Cu Aleix, oricât de multe s-au spus, este total implicat în proiectul nostru. Este fericit și va continua, dacă nu va exista nicio propunere concretă”, a transmis Delfi Geli.

Cota de piață a lui Aleix Garcia este evaluată la 20 de milioane de euro conform Transfermarkt, iar durata sa de contract cu Girona se întinde până în iunie 2026. Într-o declarație surprinzătoare, președintele Girona a afirmat că mijlocașul rămâne un titular incontestabil în acest sezon din La Liga și că plecarea sa depinde exclusiv de o ofertă concretă și avantajoasă pentru club.

ADVERTISEMENT

Așadar, viitorul lui Aleix Garcia rămâne în suspans, cu Barcelona încercând să găsească soluții pentru a îndeplini dorința de a-l aduce pe talentatul mijlocaș la Camp Nou. Garcia nu este singura țintă a lui Xavi din această pauză competițională. Radu Drăgușin se află și el pe lista catalanilor.

ADVERTISEMENT
Tags: