Sport

Seceta din Barcelona face noi victime în rândul fotbaliștilor. Jucătorii lui Xavi, interziși la duș!

Barcelona trece printr-o secetă cum nu s-a mai întâlnit în ultimii ani. Guvernul a anunțat măsuri drastice, iar jucătorii lui Xavi sunt obligați să se supună noilor reglementări.
13.12.2023 | 16:01
Seceta din Barcelona face noi victime in randul fotbalistilor Jucatorii lui Xavi interzisi la dus
Jucatorii Barcelonei au primit interdictie la dus din cauza secetei
ADVERTISEMENT

În fața unei perioade prelungite de secetă și măsuri severe de conservare a apei, jucătorii de la Barcelona nu mai au voie să se spele la stadionul de acasă și la centrul de antrenament în viitorul apropiat. Vestea vine într-un moment prost pentru Barcelona. Echipa lui Xavi a pierdut ultimul meci din campionat, scor 2-4 cu Girona.

Elevii lui Xavi, interziși la duș

În acest sezon, echipa lui Xavi își desfășoară meciurile de acasă pe Estadi Olimpic Lluis Companys, cu o capacitate de 54.367 de locuri, deoarece Camp Nou este închis în prezent din cauza lucrărilor de renovare în desfășurare.

ADVERTISEMENT

Stadionul, folosit anterior de rivalii de la Espanyol între 1997 și 2009, a permis Barcelonei să continue să joace meciurile de acasă în Catalonia. Cu toate acestea, Catalonia se confruntă cu o secetă prelungită începând din anul trecut. Conform Reuters, precipitațiile în Spania din septembrie 2022 au fost cu aproximativ 17% sub media pe 30 de ani.

Acest lucru a determinat guvernul catalan să ia mai multe măsuri drastice pentru a aborda situația, inclusiv instituirea unei faze de urgență. Cu toate că alte provincii și orașe din regiune erau deja supuse unor măsuri speciale, situația din Barcelona a rămas relativ neschimbată.

ADVERTISEMENT

Recent, însă, guvernul a anunțat că facturile de apă vor crește în oraș. Consumul permis de apă, între timp, a scăzut de la 230 de litri pe zi la 210. Autoritățile catalane au avertizat că Barcelona ar putea avea nevoie să primească apă proaspătă prin navă în lunile următoare, cu o uzină de purificare deja folosită pentru a compensa reducerea apei din fântâni și râuri.

Guvernul a anunțat măsuri drastice

Impactul s-a resimțit chiar și în cadrul primei echipe a Barcelonei, iar jucătorii lui Xavi au fost restricționați în a face duș la stadion sau la facilitățile de antrenament din cauza necesității de a conserva apa.

ADVERTISEMENT

Ministrul pentru Acțiune Climatică, Alimentație și Afaceri Rurale, David Mascort, i-a avertizat pe cei de la Barca că dacă continuă să utilizeze apă în aceleași cantități ca până acum, vor trebui să compenseze acea utilizare și că jucătorii ar trebui să facă duș acasă.

El a declarat la postul spaniol de radio Cadena SAR: “Ce trebuie să facă Barca este să compenseze apa pe care o folosește cu irigații și să economisească cu dușurile. Fie la Montjuic, stadionul de acasă, fie la Ciutat Esportiva,centrul de antrenament.

ADVERTISEMENT

Toate aceste echipamente consumă multă apă și au obligația de a reduce compensația lor. Dacă vor să continue să ude câmpurile, vor trebui să compenseze și mai mult decât consumă”.

ADVERTISEMENT
Tags: