Sport

Nota primită de Radu Drăgușin după golul din Genoa – Inter 1-1. Recordul bifat de internaționalul român

Radu Drăgușin a primit una din cele mai mari note din Genoa - Inter 1-1. Fundașul lui Edi Iordănescu a fost notat cu 7,7, fiind întrecut doar de Josep Martinez, care a primit 8.
30.12.2023 | 08:09
Nota primita de Radu Dragusin dupa golul din Genoa  Inter 11 Recordul bifat de internationalul roman
Radu Dragusin a primit nota 7.7 la finalul partidei cu Inter
ADVERTISEMENT

În cadrul meciului dintre Genoa și Inter, desfășurat în etapa a 18-a a Serie A, Radu Drăgușin a avut o contribuție semnificativă, marcând un gol important care a adus egalitatea în minutul 45+7. Arnautovic deschisese scorul în minutul 42, însă spiritul de luptă al lui Drăgușin a readus speranța pentru Genoa.

Radu Drăgușin a marcat contra lui Inter Milano

“Când avantajul `Nerazzurrilor` părea decis, Radu Drăgușin a dat lovitura, a străpuns brațele lui Sommer și a restabilit egalitatea la pauză. Drăgușin a doborât un record. Când totul indica spre 1-0 la pauză, centrarea lui Gudmundsson din corner a venit și cu o execuție rapidă,

ADVERTISEMENT

Drăgușin a făcut 1-1, grație și unei reacții reproșabile a lui Sommer. Fundașul român a marcat și este primul gol primit de Inter în acest sezon plecat de la un corner”, au scris cei de la TuttoMercatoWeb.

Cu o lovitură de cap excelentă, Radu Drăgușin a demonstrat nu doar abilități defensive solide, ci și o prezență periculoasă în atac, reușind să profite de un corner bine executat de Gudmundsson.

ADVERTISEMENT

A fost primul gol primit de Inter din corner în acest an

Egalarea sa a fost crucială pentru Genoa, iar prestația sa de pe teren a fost recunoscută prin nota de 7,7 acordată de portalul Sofascore. Acesta a obținut al doilea cel mai mare calificativ în echipa Genoa, după portarul Josep Martinez, care a primit un scor de 8.

Radu Drăgușin a avut o prestație solidă în apărare, reușind să rămână concentrat și să facă doar două greșeli din cele 42 de pase încercate. De asemenea, a câștigat 6 din 10 dueluri cu atacanții adversi și a atins mingea de 56 de ori.

ADVERTISEMENT

Totuși, a primit primul său cartonaș galben din acest sezon, un aspect pe care probabil îl va aborda cu atenție în viitoarele meciuri. Cifrele sezonului lui Radu Drăgușin la Genoa impresionează, având în vedere cele 21 de meciuri disputate, două goluri marcate și un assist oferit.

Performanțele sale au contribuit nu doar la consolidarea defensivei echipei, ci și la creșterea prestigiului său individual pe scena fotbalului italian. Cota de piață a lui Radu Drăgușin a ajuns la 20 de milioane de euro, conform evaluării de pe Transfermarkt.

ADVERTISEMENT

Performanțele constante și contribuțiile sale semnificative în teren l-au plasat în atenția suporterilor și a experților din fotbal, consolidându-și astfel statutul în echipa Genoa și în Serie A. Un aspect demn de menționat este și faptul că golul marcat de Drăgușin a avut o semnificație specială, fiind primul primit de Inter Milano din corner în acest sezon.

ADVERTISEMENT