News

Ce afacere colosală fac nemții în România. Un conglomerat gigant investește într-un parc fotovoltaic

Nemții de la o mega-companie pornesc o afacere colosală în România. Grupul investește în segmentul energiei sistenabile, într-un parc fotovoltaic
28.04.2024 | 14:36
Ce afacere colosala fac nemtii in Romania Un conglomerat gigant investeste intrun parc fotovoltaic
Gigantul german este un dezvoltator de top în domeniul energiei regenerabile / Foto: Facebook, BayWa
ADVERTISEMENT

Grupul german BayWa R.E., filiala din România a companiei mamă BayWa, specializat în soluții inovatoare și sustenabile pentru electricitate, mobilitate, locuințe, căldură, hrană, are în plan, începând cu 2025, construirea unui parc fotovoltaic în țara noastră.

Un parc fotovoltaic în județul Constanța

Grupul german BayWa r.e., filiala din România a companiei mama BayWa, specializat în soluții inovatoare și sustenabile pentru electricitate, mobilitate și pentru alte nevoi de bază, are în plan, începând cu anul viitor, construirea unui parc fotovoltaic în țara noastră, potrivit unformațiilor Profit.ro.

ADVERTISEMENT

„Am semnat recent achiziția unei companii locale ce deține un proiect ready-to-build în județul Constanța, constând într-un parc fotovoltaic cu putere instalată de peste 40 MW, cu sistem de stocare a energiei. Vrem să demarăm lucrările de construcție la începutul anului viitor”, a declarat, pentru sursa citată, Anamaria Acristini, Managing Director BayWa r.e.

O companie fondată în 1923

Grupul BayWa dezvoltă soluții inovatoare și sustenabile pentru nevoile de bază de hrană, locuință, căldură, electricitate și mobilitate. Fondat în 1923,  compania-mamă are sediul central la München.

ADVERTISEMENT

Istoria companiei a început cu comerțul agricol cooperativizat. BayWa furniza zonelor rurale tot ceea ce avea nevoie agricultura. În prezent, compania este activă în multe țări în domeniile agriculturii, construcțiilor și energiei.

La nivel mondial, compania are 20.718 angajați (2023) și o cifră de afaceri de 23,9 miliarde de euro în 2023. Compania BayWa are peste 5.000 de locații în peste 50 de țări în domenii de activitate precum agricultura, energia, materialele de construcții.

ADVERTISEMENT

Practici aliniate cu Acordul climatic de la Paris

„BayWa r.e., cu operațiuni în 34 de țări, cu venituri de aproape 5.8 miliarde de euro, este un dezvoltator global de top în domeniul energiei regenerabile, distribuitor și furnizor de servicii și soluții pentru industria energetică, influențând activ viitorul acesteia (…) BayWa r.e, lider mondial pe piața de distribuție a energiei solare, este partenerul preferat pentru mii de instalatori și antreprenori.

Prin abordarea noastră privind contribuția climatică investim strategic în inițiative interne și externe care aderă la cele mai bune practici de acțiune climatică, se aliniază la Acordul de la Paris și ne permit să facem progrese semnificative în propria noastră călătorie spre sustenabilitate”, precizează subsidiara din România.

ADVERTISEMENT

Înființată în luna februarie 2009, BayWa r.e. are în acest an 5.436 de angajați în domenii de activitate precum energia solară, energia eoliană, distribuția de energie solară, soluții energetice, și o cifră de afaceri (în 2023) de 5.806 miliarde de euro.

 

 

ADVERTISEMENT