Life

Ce alimente congelate nu trebuie să cumperi niciodată. De ce să te ferești de ele

Ce alimente congelate nu trebuie să cumperi niciodată. De ce trebuie să te ferești de ele, de fapt, și să nu le iei de la supermarket.
03.12.2023 | 21:22
Ce alimente congelate nu trebuie sa cumperi niciodata De ce sa te feresti de ele
Ce alimente congelate nu trebuie să cumperi niciodată. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce alimente congelate nu trebuie să cumperi niciodată. Ar trebui să te ferești de ele din diferite motive.

Ce alimente congelate nu trebuie să cumperi niciodată

Există o serie de alimente congelate pe care ar fi bine să nu le cumperi. Unele dintre acestea sunt verdețurile. Ele devin mult mai neparfumate după congelare și nici gustul nu mai e la fel.

ADVERTISEMENT

Dacă ai această opțiune alege să folosești mereu verdețurile proaspete.

Și pâinea congelată nu este neapărat o idee bună pentru a fi cumpărată de la frigidere. Textura sa poate fi diferită de cea a pâinii normale și dacă nu respectăm întocmai instrucțiunile de gătire putem să avem un produs care să ne dezamăgească.

Și scoicile ar fi bine să fie evitate de la congelatoarele din supermarket. Acestea pot fi injectate cu apă ca să fie mai grele și implicit mai scumpe. Mai bine le cumperi proaspete decât să riști să fii păcălit!

ADVERTISEMENT

Tot de la raioanele cu mâncare cumpărată din supermarket ar trebui să eviți să iei burgeri. Carnea va avea de suferit în urma procesului de înghețare și cu siguranță nu va mai fi ca cea proaspătă.

De ce să nu cumperi mâncare congelată

Deși mâncarea congelată poate fi o opțiune convenabilă și uneori sănătoasă, există câteva motive sau aspecte pe care să le luăm în considerare înainte de a face această alegere.

ADVERTISEMENT

Produsele congelate pot conține aditivi, conservanți sau alte substanțe chimice menite să îmbunătățească gustul, să prelungească termenul de valabilitate sau să mențină calitatea alimentelor. Unele persoane își doresc să evite consumul excesiv de astfel de substanțe.

În unele cazuri, alimentele congelate pot să își piardă calitatea gustului și texturii în timpul procesului de congelare și decongelare. Anumite alimente, cum ar fi legumele, pot deveni mai moi după ce au fost congelate.

ADVERTISEMENT

Desigur că specialiștii ne recomandă întotdeauna să mâncăm carne și legume proaspete în locul celor congelate, dar și acestea sunt o alternativă bună până la urmă față de mâncarea fast-food.

ADVERTISEMENT
Tags: