News

Ce au în comun țările care țin coronavirusul sub control. Detaliul inedit care a ieșit la iveală

21.04.2020 | 08:53
Ce au in comun tarile care tin coronavirusul sub control Detaliul inedit care a iesit la iveala
ADVERTISEMENT

O scriitoare foarte cunoscută a analizat pandemia de coronavirus și a stabilit care sunt țările care au reușit să țină sub control până la ora actuală acest virus. Potrivit autoarei Leta Hong Fincher aceste țări au mai multe lucruri în comun, printre care se numără faptul că sunt conduse de femei.

Țările care țin pandemia COVID-19 sub control, lucruri în comun

Gestionarea crizei epidemiologice care a pus stăpânire pe 193 de țări din întreaga lume nu este o treabă tocmai ușoară, însă se pare că unele țări au reușit să țină sub control acest virus lucru care se vede în numărul mic al cazurilor de îmbolnăvire și mai ales, în rândul deceselor.

ADVERTISEMENT

Autoarea „Betraying Big Brother: The Feminist Awakening in China” Leta Hong Fincher a analizat criza cauzată de coronavirus și a ajuns la părerea că țările care au reușit să gestioneze foarte bine această criză au mai multe lucruri în comun. Unul dintre acestea ar fi faptul că sunt conduse de lideri femei.

Ce au în comun țările care țin COVID-19 sub control

La 1 ianuarie 2020 doar zece dintre cei 152 de șefi de stat aleși erau femei, arată datele Uniunii Interparlamentare și alte ONU. Prin urmare, doar 7% din numărul liderilor din întreaga lume este reprezentat de femei. Autoarea este de părere că sexul frumos a reușit să ia cele mai bune decizii în contextul pandemiei de coronavirus.
Taiwan, Germania și Noua Zeelandă sunt cele trei țări conduse de lideri femei care au reușit să gestioneze foarte bine pandemia. Aceste țări sunt conduse de femei și mai au un lucru în comun: au impus restricții și măsuri încă de la primele cazuri de îmbolnăvire cu virusul din China.
Spre exemplu, în Taiwan s-a intervenit prompt astfel încât la ora actuală această țară exportă milioane de măști în Uniunea Europeană, dar și în alte regiuni ale lumii.
Germania ține pandemia sub control datorită testării în masă, lucru care îi permite să depisteze la timp persoanele infectate cu noul tip de coronavirus. Medicii germani efectuează 350.000 de teste în fiecare săptămână, așadar pot trata corespunzător pacienții cu COVID-19.
În ceea ce privește cea de-a treia țară care reușește să gestioneze foarte bine pandemia, Noua Zeelandă, aici autoritățile au acționat încă de la faza incipientă a crizei închizând turismul. De asemenea, restricțiile impuse la nivelul întregii țări au făcut ca această țară să aibă un număr destul de mic de bolnavi față de alte țări.
„Este prea devreme pentru a afirma cu certitudine care sunt liderii care au luat suficiente măsuri pentru a controla răspândirea coronavirusului și pentru a salva vieți. Însă exemplele de mai sus arataă un număr disproporționat de mare de lideri care au acționat din timp și decisiv au fost femei. 
Numărul disproporționat de lideri femei care au reușit controleze cu succes, până acum, aceasta pandemie, ar trebui cel puțin ne arate faptul egalitatea de gen este critică pentru sănătatea publică globalaăși pentru securitatea internațională”, a declarat Hong Fincher într-o opinie publicată de CNN, informează ziare.com.