News

Donald Trump suspendă imigrarea în SUA în contextul pandemiei de coronavirus

21.04.2020 | 07:52
Donald Trump suspenda imigrarea in SUA in contextul pandemiei de coronavirus
ADVERTISEMENT

Președintele Statelor Unite ale Americii Donald Trump a anunțat că urmează să semneze un ordin pentru a suspenda imigrația, lucru care va ajuta în lupta cu „dușmanul invizibil” referindu-se aici la noul tip de coronavirus. Șeful statului american nu a dat mai multe detalii despre acest ordin.

Președintele american suspendă imigrarea în SUA în contextul COVID-19

Casa Albă a declarat că pandemia de coronavirus s-a încheiat pe teritoriul american, motiv pentru care președintele Donald Trump a anunțat că va suspenda imigrarea în SUA pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Anunțul a fost făcut pe contul de Twitter, însă fără a da prea multe detalii.

ADVERTISEMENT

„Având în vedere atacul venit din partea Inamicului Invizibil, precum și nevoia de a proteja locurile de muncă ale cetățenilor americani, voi semna un ordin executiv de suspendare temporară a imigrației în Statele Unite!”, a precizat șeful statului american.

Ce măsuri mai ia America în contextul pandemiei de coronavirus

Donald Trump a mai precizat că Statele Unite ale Americii au fost de acord cu Canada și Mexic pentru a extinde restricțiile la graniță pentru călătoriile care nu sunt esențiale în momentul de față. Aceste restricții vor fi valabile cel puțin până la jumătatea lunii mai.

ADVERTISEMENT

De asemenea, călătoriile dinspre Europa și China au fost restricționare, singurii care sunt excluși de la această măsură sunt oamenii cu viză temporară de muncă, studenții, dar și cei care călătoresc în interes de afaceri.

În momentul de față America este țara cea mai afectată de acest virus care a apărut pentru prima oară în China în decembrie 2019. Concret, potrivit ultimului bilanț în SUA sunt infectate cu noul tip de coronavirus peste 784.000 de persoane.

ADVERTISEMENT

Situația din America a cam scăpat de sub control având în vedere numărul mare de persoane care au murit în urma complicațiilor suferite după infectarea cu COVID-19.

Numărul deceselor a depășit 41.000, iar oamenii au început să iasă pe străzi pentru a cere autorităților să renunțe la restricții.

ADVERTISEMENT

Din cauza măsurilor luate în urma pandemiei de coronavirus un număr impresionant de americani și-a pierdut locurile de muncă. Din cauza răspândirii acestui virus 22 de milioane de americani au rămas șomeri.

 

 

 

ADVERTISEMENT