News

Ce au pățit 40 de pasageri care trebuiau să plece cu un avion WizzAir de la Brașov în Germania. „Stăteau și ei în picioare”

Un grup de circa 40 de pasageri care trebuiau să se îmbarce la bordul unei curse WizzAir între Brașov și Dortmund au fost lăsați pe aeroportul din Brașov.
04.01.2024 | 21:58
Ce au patit 40 de pasageri care trebuiau sa plece cu un avion WizzAir de la Brasov in Germania Stateau si ei in picioare
40 de clienți ai WizzAir, lăsați pe aeroportul din Brașov/ Foto: Facebook - BoardingPass
ADVERTISEMENT

Zeci de clienți ai companiei aeriene WizzAir nu au apucat să mai urce la bordul avionului care ar fi trebuit să-i ducă de la Brașov la Dortmund, în Germania, motivul fiind legat de schimbarea aeronavei cu care se efectua cursa.

Peste 40 de pasageri care urmau să zboare joi, 4 ianuarie 2024, cu zborul Wizz Air W63729 de la Brașov spre Dortmund (Germania) au rămas la Brașov. Motivul? Zborul era programat să fie operat cu Airbus A321neo (239 de locuri), însă compania low-cost a schimbat avionul cu un Airbus A320, cel din urmă are o capacitate de transport de 180 de locuri”, se spune pe contul de Facebook al BoardingPass, publicație specializată pe transporturile aeriene.

ADVERTISEMENT

Decizia operatorului aerian a provocat ironii pe contul de Facebook menționat privind calitatea serviciilor oferite de companie. „Și ce face cu restul? Îi pune pe aripă?”, este unul dintre comentarii. Un alt utilizator a venit cu o posibilă „soluție”: „Stăteau și ei în picioare!

Unii dintre pasagerii lăsați la sol de către WizzAir au depus deja plângere pentru a fi despăgubiți de către companie, potrivit normelor valabile în Uniunea Europeană privind zborurile amânate sau anulate. „Am primit voucher pentru masă de 4€!!!! Dar bineînțeles că am depus deja claim”, a precizat o femeie care ar fi trebuit să fie în avionul care a decolat către Dortmund.

ADVERTISEMENT

O soartă cu mult mai bună nu au avut nici cei care au făcut cursa WizzAir în sens invers întrucât, în loc să aterizeze la Brașov, aeronava și-a lăsat pasagerii la Sibiu, din cauză că risca să ajungă după ora de închidere a aeroportului brașovean.

Zborul Wizz Air W63730 Dortmund (Germania) – Brașov din 4 ianuarie 2024 a decolat cu cinci ore și 20 de minute întârziere și va ateriza la Sibiu. Chiar dacă ar fi ajuns la Brașov înainte de ora 19:00, ora la care aeroportul se închide, compania low-cost a decis ca zborul să aterizeze în Sibiu, deoarece ulterior avionul va fi mutat la Gdansk (Polonia).

ADVERTISEMENT

Dacă ar fi aterizat la Brașov, avionul ar fi putut decola spre Gdansk abia vineri dimineață după ora 07:00. Pasagerii zborului vor fi transportați de la Sibiu la Brașov pe cale terestră (…) Întârzierea de peste cinci ore a fost acumulată pe zborurile anterioare din cauza condițiilor meteo (zăpadă), care au fost operate în nordul Europei”, a anunțat tot BoardingPass.

La începutul lunii trecute, compania WizzAir a anunțat suspendarea zborurilor de pe aeroportul din Timișoara către opt destinații, în timp ce pentru altele s-a decis reducerea numărului de curse efectuate de către operatorul aerian.

ADVERTISEMENT

Astfel de la mijlocul lunii ianuarie până la mijlocul lunii martie 2024, de la Timișoara nu vor mai pleca avioane WizzAir către Bari, Roma, Bologna, Frankfurt, Madrid, Valencia și Baden-Baden, iar pentru Memmingen suspendarea este valabilă doar până pe 2 februarie.

ADVERTISEMENT