Life

Noi taxe pentru pasagerii care aleg să zboare cu compania aeriană low-cost Ryanair. Pentru ce li se cer bani în plus

Pasagerii Ryanair sunt de-a dreptul revoltați, după ce au aflat că s-au impus taxe suplimentare pentru a mai zbura cu compania aeriană low-cost.
05.12.2023 | 08:39
Noi taxe pentru pasagerii care aleg sa zboare cu compania aeriana lowcost Ryanair Pentru ce li se cer bani in plus
Compania aeriană low-cost Ryanair a impus noi taxe pentru pasageri/ sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Noi taxe pentru pasagerii care aleg să zboare cu compania aeriană low-cost Ryanair. Începând din această săptămână, persoanele care au ales să călătorească cu Ryanair au dezvăluit că s-au confruntat cu introducerea unor taxe neanunțate, ceea ce a generat reacții puternice.

Compania aeriană low-cost Ryanair a impus noi taxe pentru pasageri

Ryanair percepea deja taxe pentru anumite servicii adiționale, precum bagajul de cală și rezervarea locului în avans. De curând, compania a început să impună o taxă suplimentară pentru obținerea biletului de îmbarcare digital, o mișcare care i-a revoltat teribil pe pasageri.

ADVERTISEMENT

Pe platforma X, călătorii au distribuit imagini preluate din aplicația companiei aeriene Ryanair și au comentat intens noua decizie adoptată. Pasagerii Ryanair spun că au fost taxați pentru încă un serviciu adițional, iar unii au dezvăluit faptul că au fost obligați să aștepte mult în aeroporturi dacă refuzau să plătească această taxă.

O nouă taxă pentru a obține biletul de zbor în format digital

Mai exact, noua taxă presupune ca pasagerii să plătească  pentru cartea de îmbarcare digitală. Acestora li se solicită să aleagă un loc în avans la un tarif situat între 8 și 21 de lire sterline, dacă doresc să descarce biletul de îmbarcare în format digital.

ADVERTISEMENT

Dacă refuză să facă acest lucru, pasagerii sunt nevoiți să aștepte la aeroport pentru a primi o carte de îmbarcare tipărită în schimb, notează Metro. Angajații aeroporturilor au menționat că această modificare, introdusă în urmă cu câteva zile, a generat revoltă în rândul clienților afectați.

Călătorii, revoltați de noua modificare

„Deci, Ryanair, obligi călătorii care nu doresc să rezerve un loc, să aștepte la ghișeu ca să li se printeze cartea de îmbarcare. Asta e grozav pentru mediu și încă o lovitură ieftină la adresa pasagerilor pentru a plăti mai mult pentru a călători. Un nou minim pentru Ryanair. Absolut dezonorant”, a scris un pasager revoltat, pe anumite platforme online.

ADVERTISEMENT

„Nu-mi vine să cred noua voastră politică de a nu permite pasagerilor să creeze o carte de îmbarcare (mobil sau tipărită) decât dacă își cumpără un loc, forțându-i să se alăture unei cozi de check-in (30 m sau mai mult) să o faci fără alt motiv ca să faci câteva lire. Scandalos.”, a mai scris o altă clientă.

Pe deasupra, Ryanair îi taxează deja pe pasageri cu o sumă pentru check-in de până la 55 de lire sterline de persoană, dacă nu reușesc să facă formalitățile de îmbarcare on-line. „Pasagerii au posibilitatea de a alege un loc pentru o taxă mică sau să li se aloce un loc gratuit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ryanair.

ADVERTISEMENT

Cu toate aceste modificări de ultimă oră, unii călători au declarat că au reușit să obțină cartea de îmbarcare digitală fără a face o rezervare pentru un loc specific. Astfel, s-a ajuns la concluzia că aceste taxe nu au fost aplicate în toate cazurile, mai notează sursa citată anterior. Momentan, compania aeriană nu a oferit niciun punct de vedere pentru clienții care sunt obligați să plătească pentru cartea de îmbarcare digitală.

ADVERTISEMENT
Tags: