News

Ce au pățit mai multi români aflați în vacanță în Grecia: ”A fost un haos total. Este o catastrofă”

Mai mulți români aflați în Grecia, pe insula Rhodos, au trecut prin momente dificile, după incendiile de proporții izbucnite duminică.
02.08.2021 | 19:00
Ce au patit mai multi romani aflati in vacanta in Grecia A fost un haos total Este o catastrofa
Ce au pățit mai multi români aflați în vacanță în Grecia: ”A fost un haos total. Este o catastrofă”. Sursa foto: twitter.com
ADVERTISEMENT

Un incendiu masiv a izbucnit duminică pe insula greacă Rodos, lăsând părți mari ale zonei turistice fără alimentarea cu energie electrică și apă. Au fost zone în care și serviciile de telefonie mobilă au fost întrerupte, potrivit presei elene.

După cum bine se știe deja, insula Rhodos este una dintre cele mai frecventate zone din Grecia de către turiștii români.

ADVERTISEMENT

Conaționalii noștri aflați pe tărâmul grec în această perioadă au trecut prin momente destul de dificile în urma dezastrului natural produs în acest weekend.

Ce au pățit mai multi români aflați în vacanță în Grecia, după incendiile din Rhodos: ”A fost un haos total”

O turistă din România, care este în aceste zile chiar în Rhodos, a povestit cum îi afectează pe turiști incendiile de vegetație.

ADVERTISEMENT

Potrivit acesteia, după ce zona a rămas fără curent, oamenii au avut de suferit din cauza căldurii, Grecia fiind lovită în aceste zile de un val de caniculă extremă.

”Până aseară totul a fost ok, continuam să vedem incendiile de la turci, marea a adus funingine și frunze moarte din pădurile din Turcia. Aseară am rămas fără curent electric.

ADVERTISEMENT

A fost un haos total. A fost extrem de cald. Nu am avut aer condiționat, nu ne-am putut odihni. Acum sunt peste 37 de grade”, a spus femeia, la Antena 3. Aceasta a mai adăugat că, momentan, ”momentan nu se vorbește de evacuare”.

Au fost probleme și cu alimentația, după producerea acestor incendii. Mai exact, din cauza lipsei curentului electric, restaurantele și barurile nu pot încasa bani, și în consecință nu pot servi clienții. ”Este o catastrofă”, au fost vorbele unui chelner.

ADVERTISEMENT

Grecia, lovită de un val intens de caniculă. Maxime de până la 46 de grade

Incendiile care au izbucnit în aceste zile în Grecia au la bază căldurile extreme din regiune. Publicația GreekCityTimes notează că valul de căldură care cuprinde națiunea elenă este așteptat să atingă punctul maxim în această săptămână. Temperaturile vor crește până la 46 de grade Celsius.

Pompierii care se luptă în aceste zile cu incendiile în insula Rhodos au avertizat locuitorii satelor și așezărilor din apropiere să se evacueze, deoarece focul câștigă rapid teren și se poate răspândi foarte ușor.

“Situația este foarte dificilă și nu suntem încrezători că focul poate fi controlat prea curând. Intensitatea vântului nu ne ajută deloc, au spus pompierii din zonă, conform sursei citate.

Meteorologii greci spun că temperaturile vor rămâne la valori de 40 de grade sau mai mari până cel puțin vineri, 6 august.

ADVERTISEMENT
Tags: