Life

Ce au pățit românii care și-au cumpărat case ieftine în Ungaria: ”Acum suntem foarte puțini”

Ce se întâmplă cu românii care și-au achiziționat locuințe accesibile la preț, în Ungaria. Au rămas în număr destul de mic.
03.04.2023 | 11:05
Ce au patit romanii care siau cumparat case ieftine in Ungaria Acum suntem foarte putini
Ce se întâmplă cu românii care și-au achiziționat locuințe accesibile la preț, în Ungaria. Au rămas în număr destul de mic. Sursa foto: wise.com
ADVERTISEMENT

Ce au pățit românii care și-au cumpărat case ieftine în Ungaria, prețurile începând de la 5.000 de euro.  Acum sunt foarte puțini, în ciuda faptului că oamenii continuă să fie atrași de sumele mici la locuințe și terenuri.

Ce se întâmplă cu românii care și-au achiziționat locuințe accesibile la preț, în Ungaria. Au rămas în număr destul de mic

Keresztes Demelza, o femeie din Brașov care s-a stabilit în Ungaria în urmă cu peste 10 ani, a dezvăluit ce se întâmplă cu românii care și-au achiziționat locuințe accesibile la preț în ultima vreme. Din păcate, după mutare au început problemele.

ADVERTISEMENT

Foarte multă lume nu a luat în calcul faptul că nu se găsesc locuri de muncă. Mulți din comunitatea de români continuă să aibă un job în țară, ceea ce înseamnă că zilnic fac naveta. În plus, ungurii nu îi privesc prea bine pe etnicii maghiari născuți în România, deși aceștia vorbesc limba perfect.

Unii s-au mutat sau pur și simplu nu mai sunt în viață. Acum suntem foarte puțini. Fiecare a încercat să meargă într-o zonă unde sunt români sau să se întoarcă pentru că zi de zi întâlnesc români cu care vorbesc și sunt de naționalitate maghiară.

ADVERTISEMENT

Au trăit în România, dar mi-au spus că și după 10 ani, și după 30, suntem priviți ca români. Pe unii îi apucă melancolia când ne aud cu accentul secuiesc și chiar ne primesc cu brațele deschise.

Dar sunt și unii foarte sceptici ca și cum ai încerca să le iei locul de muncă, care este al lor pentru că s-au născut aici și tu ai venit ca străin și doar așa te-ai băgat în seamă. Ești privit ca român.

ADVERTISEMENT

Atunci când mergi undeva se uită după locul de naștere și se aude accentul. Eu am făcut școală românească, se aude accentul”, a povestit femeia originară din Brașov în emisiunea Departe de România de pe dcnews.ro.

Keresztes Demelza, detalii despre situația din Ungaria și dorul de România

Keresztes Demelza a oferit câteva detalii despre situația din Ungaria și dorul de România, subliniind că după o vreme pe oameni îi apucă melancolia. Femeia susține că de la o vreme nu mai încearcă să demonstreze că este maghiar ca vecinii săi.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, a dat de înțeles că nu contează ce fel de naționalitate poartă pentru că se consideră un om european. Totodată, românca mai spune că sunt foarte importante faptele și să fie bună cu ceilalți.

ADVERTISEMENT