News

Ce cadouri i-a oferit Joe Biden lui Vladimir Putin. Au o semnificație aparte

Iată ce cadouri i-a oferit Joe Biden lui Vladimir Putin și ce semnificație aparte au acestea.
16.06.2021 | 22:57
Ce cadouri ia oferit Joe Biden lui Vladimir Putin Au o semnificatie aparte
ADVERTISEMENT

Joe Biden a avut două cadouri pentru președintele rus, iar ambele au o însemnătate foarte importantă pentru relația dintre Statele Unite și Rusia.

Ce cadouri i-a oferit Joe Biden lui Vladimir Putin în carul întâlnirii de la Geneva

Cele două cadouri pe care le-a făcut președintele american sunt o pereche de ochelari de soare și o statuie cu un bizon.

ADVERTISEMENT

Astfel, referitor la primul dintre aceste daruri, un oficial de la Casa Albă a spus că este vorba de o pereche de ochelari de soare Aviators, care au semnificație specifică în acest context.

Acești ochelari sunt cei livrați armatei americane, precum și partenerilor din NATO ale Statelor Unite. Aceștia sunt de foarte bună calitate și reprezintă și un fel de a spune că SUA doresc ca Rusia să le fie partener, nu dușman.

ADVERTISEMENT

„Preşedintele Biden i-a oferit preşedintelui Putin o pereche de ochelari «Aviators» de la Randolph USA. În 1978, Randolph şi armata au produs HGU-4/P Aviator pentru piloţi de vânătoare.

De atunci, ei le livrează armatei americane şi partenerilor din NATO ochelarii lor de nivel înalt şi durabili, produşi în fabrica din Massachusetts”, a informat oficialul de la Casa Albă.

ADVERTISEMENT

Care este al doilea cadou pe care l-a oferit Joe Biden

Dar acesta nu a fost singurul cadou pe care l-a oferit președintele american la întrevederea cu Vladimir Putin. Astfel, Joe Biden i-a mai oferit și o statuie cu o reprezentare a unui bizon.

Acesta are semnificații speciale atât pentru SUA, cât și pentru Rusia. Bizonul este văzut drept un animal al puterii, rezistenței și chiar a fost celebrat drept mamiferul național al SUA.

ADVERTISEMENT

De asemenea, bizonul este la loc de cinste și în Rusia, unde el a fost reintrodus în sălbăticie, după ce a dispărut complet din habitatul său natural în anul 1927.

„O reprezentare maiestuoasă a unuia dintre dintre cele mai maiestuoase mamifere ale noastre, care reprezintă puterea, unitatea, rezistenţa. În 2016, (bizonul) a fost desemnat mamiferul naţional al Statelor Unite, când administraţia Obama-Biden a semnat National Bison Legacy Act.

În Rusia, în ultimii 20 de ani, bizonul european a fost reintrodus prin resălbăticirea multor situri, în urma extincţiei acestor (animale) în 1927”, a mai informat sursa citată anterior de la Casa Albă.

ADVERTISEMENT